19. kolo
14.02.2021 14:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Azevedovy penalty rozhodly o vítězství Baníku nad Jabloncem

Důležité vítězství si připsali fotbalisté Baníku Ostrava. Ti po Liberci zdolali i druhého soupeře z Podještědí, na Jablonec si vyšlápli poměrem 2:1. Všechny branky padly v první půli, za Slezany je z penalty vstřelil Azevedo, hosté srovnali díky Kubistovi.

V úvodu mohl otevřít skóre Jovović, jehož tečovaná střela letěla o kousek výše, než by bylo záhodno. Důležitý moment přišel po čtvrthodině. Fillův centr směřoval na Šašinku, který byl bránícím hráčem nakopnut, což sudí vyhodnotil jako penaltu. Její exekuce se ujal Dyjan de Azevedo a panenkovským způsobem proměnil.

Vyrovnáno však bylo za pár desítek sekund. Na pravé straně se u brankové čáry uvolnil Vojtěch Kubista, jenž z ostrého úhlu napálil balon přesně ke vzdálenější tyči. Jenže ani tato situace Jablonec neuklidnil a o čtvrt hodiny později Jovović zezadu zbytečně podkopl Filla. I druhého pokutového kopu se zhostil Dyjan de Azevedo a i tentokrát to rezultovalo v gólovou radost. V závěru první půle ještě zachránil hosty Zelený, který srazil Holzerovu ránu.

Nedlouho po návratu ze šaten přišla Jánošova standardka, po níž z blízkosti přestřelil Šašinka. Na opačném konci hřiště podržel svůj tým Laštůvka, nebýt jeho zákroku by totiž Považancova dělovka zaplula do šibenice.

Velkou příležitost ke srovnání dostali Jablonečtí v době, kdy byla odehrána hodina hry. Holík se po souboji s domácím hráčem poroučel ve vápně k zemi, sudí Berka jeho volání po penaltě vyslyšel. Jenže Kratochvíl neprovedl tuto standardku zrovna nejlépe a nechal se vylapit připraveným Laštůvkou.

I díky tomu nakonec Ostravští podruhé v jarní části FORTUNA:LIGY zvítězili a vyšvihli se na šestou příčku, která jim bude patřit i po tomto kole. Naopak zeleno-bílým se zřejmě vzdaluje vidina druhého místa, za Spartou totiž po tomto klání při shodném počtu zápasů o tři body zaostávají. Po dvou po sobě jdoucích porážkách opravdu potřebují zabrat v příštím kole, kdy přivítají Mladou Boleslav.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Zajda

2:2

Reagovat
ondrasch77

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele