23. kolo
13.03.2021 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Baník rozdrtil Příbram a dost možná uspíšil Horváthův konec

Ondřej Smetana zvládl domácí premiéru s grácií. Nový kouč Baníku si proti Příbrami vychutnal pětigólovou demolici. Domácí totálně zpráskali bezmocné Středočechy a po třízápasovém půstu ochutnali vítězství, díky němuž se v tabulce posunuli na sedmé místo.

Příbram naopak pokračuje v mizérii a je dost pravděpodobné, že vedení klubu již dojde trpělivost s trenérem Pavlem Horváthem. Středočeši kráčí od jedné porážky ke druhé, ze všech mužstev v soutěži mají nejhorší defenzivu a po výhře Opavy se osamoceni krčí na dně.

Zprvu vystrkovala růžky trochu nečekaně Příbram. V páté minutě musel ostravský gólman Laštůvka lapit střelu Zorvana, záhy strážce domácí svatyně kontroloval nepřesnou hlavičku Treglera. V osmé minutě už ale zahrozil Baník. Tetour si narazil míč se Zajícem a následně jeho pokus z první proletěl jen těsně vedle hostující brány. Z podobné pozice pálil po dvaceti minutách hry téměř totožně nepřesně Holzer.

Rostoucí herní převahu proměnili Ostravané ve dva slepené góly. Nejprve ve 37. minutě zastavil Mezera pas od Ondřeje Šašinky pouze pro Ndefeho, jenž zblízka nekompromisním zakončením překonal brankáře Šimana. Dvě minuty poté sice Příbram přečkala rohový kop, odvrácený míč nicméně napálil Holzer dokonale k tyči, čímž poslal Baník do dvoubrankového vedení.

Naději hostů na bodový zisk mohl pět minut po změně stran vykřesat Svoboda, jenže po centru bývalého hráče Slezanů Lalkoviče hlavičkoval zblízka o fous vedle tyče. Poté již opět úřadoval ostravský gólostroj. Domácí v 56. minutě zužitkovali další rohový kop, když nepřehledné situace v pokutovém území Příbrami využil Tetour, který napálil kulatý nesmysl za Šimanova záda.

Za další čtyři minuty bylo ve Vítkovicích ještě veseleji. Po centru Ndefeho hlavičkoval Zajíc do břevna, započatou práci však snadnou dorážkou do odkryté brány i za cenu bolestivé srážky s Juroškou dokončil Šašinka. V 75. minutě se Baník již potřetí v zápase prosadil po kopu od rohového praporku. Jánoš vyhledal na přední tyč nabíhajícího Pokorného, který ideálně trknul do míče. Šiman tak kapituloval popáté.

A Středočeši se zpět pod Brdskou vrchovinu mohli vracet s ještě větším přídělem. V 79. minutě si zbytečně u vlastní šestnáctky zahrával s ohněm Zorvan, což mohl potrestat Tetour, Šiman se ale konečně vyznamenal výborným zákrokem. O osm minut později si pas Jurošky málem srazil do vlastní brány Mezera, po následném rohovém kopu pak Zajíc už podruhé hlavičkoval do břevna. I tak Slezané mohli po závěrečném hvizdu bujaře oslavovat.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
patrikhm

Příbram dlouhodobě patří max do druhé ligy!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele