8. kolo
20.01.2021 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Slovácko veze po dobrém výkonu tři body z Ostravy

Dohrávka osmého kola, která byla přímým střetnutím o čtvrté místo v tabulce, vyzněla ve prospěch Slovácka. To si z Ostravy přivezlo vítězství 2:1 po brankách Klimenta a Navrátila, v nastavení jen snižoval rozdíl ve skóre Potočný.

Hráči z Uherského Hradiště vstoupili do utkání aktivněji. Po dvaceti minutách se do zajímavé situace dostal Kubala, jehož šanci zhatil Ndefeho skluz. Vzápětí nebezpečně vypálil Lukáš Sadílek, proti němuž se vyšvihl Laštůvka. Ostravský gólman se vzápětí blýskl i proti Kalabiškovi, krátce před pauzou přišla příležitost i na druhé straně, kdy Tetour nezužitkoval Fleišmanovu standardku.

Nedlouho po návratu ze šaten se musel Laštůvka znovu vytáhnout, tentokráte proti nepříjemně padající Hofmannově hlavičce. Jenže o chvíli později se šel sudí podívat na monitor a usoudil, že Pokorný stáhl Hofmanna. Následného pokutového kopu se zhostil Jan Kliment, jenž ranou doprostřed brány otevřel skóre.

Po hodině hry přišla pro Kozlovu družinu další rána. Kubalův pokus z hranice šestnáctky ještě Laštůvka zneškodnil, jenže proti následné dorážce Jana Navrátila už byl naprosto bezmocný. Dvacet minut před koncem vstřelili domácí kontaktní gól, a to díky Stronatiho povedeným nůžkám. Jenže po konzultaci s VAR tato trefa nebyla uznána.

V závěru základní hrací doby mohli Jihomoravané potvrdit své vítězství. Jenže Jurečkova střela byla zblokována, Reinberkovi zase jeho pokus úplně nesedl. A tak v první minutě nastavení vykřesal naději pro Baník Roman Potočný, jenž po Jánošově hlavičce zcela nerušeně hlavičkoval, proti čemuž byl Nemrava bezmocný.

Nicméně ke srovnání skóre už nedošlo a Slovácko si tak upevnilo svou čtvrtou příčku, přičemž na druhý Jablonec ztrácí jen pět bodů. Opava je momentálně se zápasem k dobru pátá.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
kecipep

3:4

Reagovat
kecipep

update: 1:1

Reagovat
kecipep

update 2: 1:4. Možná bude i další update

Reagovat
kecipep

poslední update, 1:0. Bez Milana to bude problém

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
HorajzmAmmann

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele