5. kolo
27.09.2020 18:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Jmenovci Krejčí zařídili Spartě vydřené vítězství v Příbrami

Počtvrté z pěti uplynulých kol neudržela Sparta čisté konto, přesto zůstává neporažena a bez ztráty bodu. Pražané si tentokrát poradili s oslabenou Příbramí, byť nepředvedli žádný oslnivý výkon. Tři body Letenským však zajistili dva nositelé stejného jména Ladislavové Krejčí.

O tom, že se zápas odehraje, bylo rozhodnuto až pátek, kdy Příbram absolvovala testy na koronavirus. Přesto z důvodu nákazy covidem-19 chybělo domácím hned sedm hráčů. Středočeši tedy museli sestavu lepit všelijak, šanci tak dostala i čerstvá posila do zálohy Folprecht.

Domácí nicméně mohli jít do vedení, když v šesté minutě hlavičkoval po rohovém kopu Pilíka jen těsně nad bránu Kleščík. Sparta se rozjížděla pomalu a brankáře Příbrami Kočího pozdravil až ve dvanácté minutě Sáček. Po dvaceti minutách hry zase zahrozili Středočeši, když po standardní situaci zakončoval Rezek, balón však skončil v rukavicích gólmana Pražanů Heči.

Ve 24. minutě už se skóre měnilo. Hložek při protiútoku Letenských předložil míč "italskému" Krejčímu, ten našel před prázdnou bránou Juliše, kterému již nedělalo problém snadno zakončit. Za čtyři minuty ale domácí vyrovnali. Cmiljanović využil dřímotu Plechatého, který si za zády nechal pláchnout Vávru, jenž zužitkoval přihrávku od svého spoluhráče a zakončil do šibenice Hečovy svatyně.

Souhra Pražanů skířpala, přsto si hosté ještě před přestávkou vzali náskok zpět. Nový muž v jedenáctce Sparty Karlsson nacentroval přesně na hlavu Krejčího I., který uklidil pumlíč k tyči hlavou. Ani po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. Až po hodině hry si Krejčí starší šikovně narazil s Julišem, jenže z velkého úhlu se již objevil příliš blízko Kočímu a strážce domácí svatyně nepřekonal.

V 69. minutě se Spartě povedlo navýšit svůj náskok. "Exbrněnský" Krejčí si naskočil na rohový kop a s přehledem zavěsil. Čtvrtý gól hostů mohl v závěru přidat střídající Kozák, avšak po centru od Dočkala hlavičkoval těsně mimo prostor tří tyčí.

Autor: Ondřej Vaculík / ceskatelevize.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Filip236

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (vlastní - Dočkal z penalty, Vindheim), Rezek ČK

Reagovat
Hiko

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Ládikové je zničili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele