18. kolo
07.02.2021 16:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Příbram v zápase plném kuriózních gólů obrala Slavii

Šestigólová přestřelka byla k vidění v Příbrami. Domácí tým tam senzačně obral o body lídra tabulky Slavii. V první půli se do vlastní brány trefili Zima s Kúdelou, do té správné Olayinka. Po pauze otočili Sima s Kúdelou, nicméně v nastavení na konečných 3:3 srovnal Voltr.

Úvod utkání se nenesl zrovna v záživném duchu. Simův pokus po rohu ani Stanciova rána ze střední vzdálenosti úspěch neslavili. V jednadvacáté minutě pak přišel šok. Voltr ve vápně našel Nového, který vypálil a balón si následně srazil do brány David Zima.

Vyrovnáno bylo za pár desítek sekund a opět to nebyl žádný tradiční gól. Stanciův centr od rohového praporku skončil ku překvapení všech na břevně, načež se odrazil k Peteru Olayinkovi a ten jej už bez problémů dotlačil do sítě.

Pak se zase iniciativy chopili domácí. Voltr se řítila sám na brankáře, nicméně skórovat se mu nepodařilo, Tregler pak dobrého centru také nevyužil. Přesto šli muži od Litavky do kabiny s vedením, přestože stále na branku nevystřelili. Kúdela totiž nahrával Kolářovi, který podklouznul a kulatý nesmysl se tak došoural za brankovou čáru.

Deset minut po návratu ze šaten přišla další vyrovnávací trefa, tentokráte dokonce velmi pohledná. Provod našel Abdallaha Simu, ten si míč posunul a fantastickou pumelicí pod břevno překonal Melichara.

Několikrát pak byl v ústřední roli domácí Laňka. Nejprve bez trestu vyváznul z loktované na Stancia, čtvrt hodiny před koncem pak v pokutovém území nakopl Simu pokoušejícího se o akrobatické zakončení, což sudí ohodnotil penaltou. K té se postavil Ondřej Kúdela, a přestože Melichar vystihnul směr, odčinil slávistický stoper svůj vlastenec z první půle.

Na začátku nastavení se Melichar odebral do útočného vápna, roh ale úspěch neslavil a namísto něj přišel protiútok. Ten vedl Sima, který s balónem postupoval až k soupeřovu vápnu, pak ale trestuhodně odkrytou klec netrefil.

V páté minutě nastaveného času přišel obrovský šok pro všechny příznivce sešívaných. Do šestnáctky totiž poslal dlouhý balón Zorvan, k hlavičce se dostal jeden z nejmenších hráčů na hřišti Radek Voltr. Jeho střela obloučkem spadla přes Koláře do brány.

Náskok Slavie na čele se tak může ztenčit na deset bodů, pro Příbram je tento bod v boji o záchranu velmi důležitým. Aktuálně se totiž dotáhla alespoň na šestnáctou Mladou Boleslav.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
tlaci

0:3

Reagovat
Hromy4

Tak ta penalta? To je slušná komedie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele