7. kolo
07.11.2020 18:15 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Baník využil dlouhé přesilovky a nasázel Příbrami čtyři góly

Hodně jednoznačný výsledek se zrodil na závěr sobotního menu sedmého kola FORTUNA:LIGY. Baník hrál v Příbrami téměř celý zápas proti deseti, což přispělo k jeho vítězství 4:0. Dva góly vstřelil Zajíc, po trefě přidali Potočný a Kuzmanović.

Baník mohl hned v úvodu do vedení, když se po Tetourově patičce ocitl v šanci Potočný, avšak nejdůležitější moment pro vývoj utkání přišel ve čtvrté minutě. Fillo obral o míč Kingueho, který jej stáhnul k zemi a z rukou rozhodčího uviděl žlutou kartu. Jelikož byla i v takto rané fázi utkání už druhou, musel odejít do sprch.

Během následujících pár minut měli solidní náznaky Potočný a Tetour, to ale bylo na dlouhou dobu ze strany Slezanů vše. Naopak jejich příznivcům muselo zatrnout po čtvrtině utkání, kdy se po souboji s Holzerem zřítil v pokutovém území Rezek a sudí Královec odpískal penaltu. Jenže po zhlédnutí videa svůj verdikt zrušil a navrch přidal Rezkovi kartu za simulaci. Příbrami video nepřálo ani v závěru první půle, kdy se dostalo ke slovu po dvojici pochybných situací ve vápně.

Ostravští se nakonec do vedení dostali po necelé hodině hry. Fillův centr z pravé strany přizvedl bránící hráč tak, jak to zřejmě čekal jen Tomáš Zajíc. Ten se ocitl sám na malém vápně a hrudí usměrnil míč do brány. Vzápětí mohl srovnat po pěkné individuální akci Vávra, nakonec se ale ke střele nedostal.

Dvacet minut před koncem přišla druhá trefa. Kleščík bídně odvrátil dlouhý balón, který se dostal jen k Romanu Potočnému a ten z voleje uklidil míč k tyči. Jen pár desítek sekund po něm ukázal své schopnosti Tomáš Zajíc, jenž se prokličkoval mezi několika bránícími hráči až do zakončení a parádní akci završil gólem. 0:3.

Hřebíček do příbramské rakve zatloukl ve čtyřiaosmdesáté minutě Nemanja Kuzmanović, který využil chyby Diarry a hlavičkou o zemi přidal čtvrtý zářez Baníku. To bylo také to poslední, co se v utkání stalo, a Baník se tak alespoň na chvíli dostal do první desítky. Příbram je už osamocená na posledním místě.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smetos

Dneska Banik musi udelat 3 body, cas hajeni trenera vyprsel

Reagovat
smazaný uživatel

3 punkty albo śmierć

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele