13. kolo
20.12.2020 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovácko zostudilo Plzeň, Guľova budoucnost je znovu v ohrožení

Zdálo se, že sedmibrankovou kanonádou proti Teplicím se Plzeň začala vracet do pohody. Jenže v Uherském Hradišti Západočeši tvrdě vystřízlivěli. Skvěle hrající Slovácko nedalo Viktorii šanci a čtyřgólovým výpraskem pořádně rozkývalo židli plzeňského kouče Adriána Guľy.

Hosté převedli vskutku mizerný výkon v útoku i defenzivě, po kterém sice zůstali v tabulce na pátém místě, avšak na záda jim důrazně dýchá několik mužstev. Mezi nimi také Slovácko, které po brilantním výkonu ztrácí na Plzeń z deváté pozice jen dva body.

O tom, že výlet na Moravu bude náročný, se Západočeši přesvědčili v osmé minutě, kdy po přetaženém centru Kalabišky pálil Petržela, jehož volej s námahou vyrazil brankář Hruška. Tři minuty poté už ale hosté kapitulovali. Petrželovo zakončení po pasu od Navrátila vyrazil Hruška před sebe a z dorážky poslal domácí do vedení Kalabiška.

Plzni se směrem dopředu hrálo těžko. Až ve 25. minutě si domácí gólman Nemrava připsal první zákrok, když po standardní situaci Čermáka chytil hlavičku Hejdy. Vzápětí opět zahrozili Moravané, když ránu Kohúta zkrotil Hruška až nadvakrát. Poté hned dvakrát pálil na strážce hostující svatyně Petržela, přičemž především jeho druhý pokus nadělal Hruškovi starosti.

Jestliže hosté plánovali, že po přestávce se na soupeře rychle dotáhnout, tak byly jejich plány rychle rozmetány. V 50. minutě totiž Havlík s Kalabiškou a Sadílkem zakombinovali na levé straně Slovácka, načež posledně jmenovaný vyhledal před bránou Hofmanna, který uklidil míč do odkryté brány - 2:0. Zpět na rozdíl jedné branky chtěl skóre okamžitě vrátit Ba Loua, avšak jeho střelu pohodlně lapil Nemrava.

Slovácko nadále bránilo svůj náskok bez větších potíží. Naopak třetí gól domácích mohl v 74. minutě přidat Šimko, který po volném kopu hlavičkoval těsně nad břevno. Naděje Viktorie na dobrý výsledek pak za čtyři minuty zřejmě definitivně pohřbil Havel, který po obdržení druhé žluté karty musel předčasně do sprch. Navíc v 80. minutě se po centru od Šimka trefil z voleje k tyči Sadílek a Slovácko vedlo již o tři branky.

Alespoň o čestný zásah se vzápětí pokusil Bucha, jenže Nemrava jeho obstřel vytáhl na rohový kop. Naopak domácí se prosadili ještě jednou. Rychlý brejk Slovácka v 90. minutě rozjel Kliment, Sadílek následně korunoval povedený výkon přihrávkou pod sebe na zcela volného Kubalu, který si jaký střídající hráč taktéž připsal gól. V nastavení si ještě Nemrava dobrým zákrokem proti Limberskému vysloužil čisté konto.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
kecipep

3:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
vanGomm

Reagovat
vanGomm

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastimil Petržela do Plzně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzivam managment Plzně......konejte! Copak spíte???

Reagovat
kecipep

tvl co ty jsi za potrata. Běž jim to nasprejovat na zeď stadionu, tady už to asi všude je.

Reagovat
Biozdenda

zivanim nic nespravis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele