21. kolo
28.02.2021 16:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Stanciu dvěma brankami dovedl Slavii k obratu

Hodně náročný zápas za sebou má pražská Slavia, nakonec však po více než měsíci v lize zvítězila venku. Na Slovácku dvakrát prohrávala po trefách Sadílka a Kadlece, pokaždé ale dokázal vyrovnat Stanciu a o výhře 2:3 v závěru rozhodl Lingr.

Už v desáté minutě se celek z Uherského Hradiště dostal do vedení. A vděčil za to zejména soupeřovu brankáři Kolářovi. Lukáš Sadílek si totiž z autového vhazování narazil o Havlíka, načež vyslal do vápna centr. Ten se nikým nerušen dokonce odrazil od země a zapadl do brány překvapeného slávistického gólmana.

Během první půlhodiny pak ještě zahrozili Sima a Jurečka. Senegalský křídelník z ofsajdu hlavou trefil břevno, druhému jmenovanému se nepovedly nůžky. A právě Jurečka hrál stěžejní roli při vyrovnání Slavie. Po rohovém kopu a Kuchtově hlavičce totiž zahrál balón rukou, což sudí po zhlédnutí videa vyhodnotil jako nedovolený zákrok a kopala se penalta. Té se ujal Nicolae Stanciu, který velmi riskantním způsobem po zemi doprostřed proměnil.

Ještě před pauzou využili domácí zaváhání obrany červenobílých a vrátili se zpět do vedení. Sadílkův rohový kop prodlužoval na zadní tyč Kalabiška, tam situaci zavíral Michal Kadlec a ten už do odkryté klece skóroval. Pár minut po návratu ze šaten mohl vedení Slovácka zdvojnásobit Jurečka, jeho únik z úhlu ale Kolář pokryl.

Vyrovnat mohl po třech čtvrtinách utkání Masopust, jehož do brány směřující střelu ovšem zblokoval spoluhráč Sima. Nakonec tedy musel tým znovu spasit Nicolae Stanciu, který potrestal Kadlecův zbytečný faul, když famózní ranou z přímého kopu poslal míč přímo do šibenice.

O několik minut později z levé strany odcentroval Bořil, tento pas našel hlavu Ondřeje Lingra. Trpišovského žolík si se situací poradil a pro něj netradiční částí těla rozvlnil síť. Domácí se ve zbytku utkání nedokázali ani dostat do nějakého většího tlaku a z utkání tak odešli s prázdnou.

Slávisté tak využili karantény Sparty a dočasně svůj náskok na čele navýšili na jedenáct bodů, Slovácko se naopak na Letenské nedokázalo dotáhnout. Ačkoliv má o zápas více, ztrácí stále čtyři body. Naopak se už zase musí ohlížet za sebe, neboť mu na záda z těsné blízkosti dýchá Jablonec.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

0:2

Reagovat
Etika

10

Reagovat
Etika

10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele