6. kolo
02.10.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Pardubice urvaly výhru v závěru, tři body na Slovácku zajistil Surzyn

Slovácko sice vstoupilo do této sezóny velmi dobře, z úvodních třech kol vydolovalo hned sedm bodů, jenže v posledních dvou zápasech, včetně tohoto, se jako by stroj zasekl. Nováček ligy z Pardubic naopak urval už své třetí vítězství a vyhoupl se hned na šestou příčku v tabulce. Dokázal totiž využít vyloučení Jana Kalabišky, a to díky brance Michala Surzyna.

Domácí sice byli od prvních minut o něco lepším týmem, že by však vyloženě zářili, to se říci rozhodně nedá. V 9. minutě si vytvořili ve finále první větší možnost pardubičtí hráči, a to prostřednictvím Cadua, avšak brankář Nemrava nakonec zasahovat nemusel, neboť Brazilcova střela skončila těsně vedle brány. Východočeši zlobili i v minutách následujících.

Znovu se ozval Cadu, jemuž přihrával spoluhráč Černý, před vápnem se ale k zakončení nepropracoval, jelikož ho zastavil bránící Kalabiška. Až ve 23. minutě se podařilo zahrozit také Slovácku, to když Cicilia hlavou prodloužil míč na Sadílka, ten už se chystal zaměstnat gólmana Boháče, avšak včas k němu přistoupil bek Surzyn, jenž celému podnikání zamezil.

V závěru poločasu se mohli hned dvakrát ujmout vedení domácí. Nejprve ve 40. minutě Havlík odcentroval balón z pravé strany do nebezpečného prostoru, k odražené meruně se najednou dostal Kadlec, jehož pokus bravurně zlikvidoval Boháč. A ve 45. minutě mohl udeřit svou hlavičkou Hofmann, nicméně i v tomto případě si stačil Boháč zavčasu poradit.

O všem podstatném se stejně nakonec rozhodovalo až ve druhém poločase. V 69. minutě inkasoval červenou kartu Kalabiška, který ošklivě přišlápl Hlavatého, a přestože rozhodčí Hocek původně ukázal kartu žluté barvy, po shlédnutí videa své rozhodnutí přehodnotil. Emoce zároveň neudržel domácí vedoucí Veliče Šumulikoski, jenž byl vyloučen z lavičky.

Dokonce i v oslabení se mohlo Slovácko prosadit, jenomže po Petrželově akci nepřekonal Hellebrand připraveného Boháče, přičemž Pardubice zasadily rozhodující úder ve čtvrté minutě nastavení. Sláma svou chytrou přihrávkou uvolnil v šestnáctce volného Surzyna, ten si narovnal míč na svou pravačkou a poslal svou dělovku nekompromisně pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat
kecipep

Tischler nemuze hrat

Reagovat
dejvikker

Si myslíš, že tady přemýšlí nad pravděpodobnýma sestavama?

Reagovat
kecipep

pořád tady tomu dávám vyšší lvl než idnesu a spol.

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele