24. kolo
21.03.2021 14:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Slovácku po půli došel dech, přesto s Baníkem vyhrálo

Návrat do ligového tempa po třech týdnech má za sebou Slovácko. To v březnu dosud ještě vinou karantény nehrálo, z prvního utkání s Baníkem si i tak odneslo tři body. Před pauzou jej poslali do vedení Daníček s Kohútem, Šimkův vlastňák upravil na konečných 2:1.

Už ve třetí minutě muži z Uherského Hradiště poprvé rozvlnili síť, když Laštůvkou vyražený míč doklepl do brány Petržela. Jenže ten si pomohl rukou a branka tak neplatila. Zahrozit dokázali i hosté, jmenovitě Ndefe se dostal k propadlému míči a napálil jej do brankové konstrukce.

Pak však přišlo selhání Stronatiho, jenž v pokutovém území sestřelil Navrátila, v reakci na což sudí nařídil penaltu. Té se ujal Vlastimil Daníček a s přehledem proměnil na druhou stranu, než skákal Laštůvka. Brzy bylo vedení Slovácka zdvojnásobeno. První ránu Matúše Kohúta sice gólman dokázal vyrazit, Kohút se ale dostal i k odraženému míči a ten už s přehledem poslal mezi tři tyče.

Po přestávce se na Jihomoravanech zřejmě projevila absence zatížení a obraz hry se zcela otočil. Ve čtyřiapadesáté minutě přišel kontaktní gól, když si Juroškův centr srazil za záda vlastního brankáře Patrik Šimko. Slezané se okamžitě hnali za vyrovnáním, proti Fleišmanovi dobře zasáhl Nemrava.

V závěrečné čtvrthodině předvedl své vzdušné schopnosti Stronati, který po Juroškově centru nadělal brankáři velké starosti. Nedaleko od kýžené branky byl poté i Zajíc. Baník se však druhé trefy už nedočkal a v tabulce tak po tomto kole zůstává na sedmé pozici. Slovácko se vyšvihlo před Liberec a má na dostřel třetí Jablonec, jenž má odehraný o zápas více.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

No po covidu to úplně dobře nevidím. Někteří neměli bezpříznakový průběh, ti asi ani nebudou schopni hrát..

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že se naváže na výkon ze sparty a uvidíme hrát Yuriho.. Chtělo by to oplatit slovácku domácí porážku a když už jsme out z poháru, ještě to zkusit. Pod Smetanou je to jako nebe a dudy,a to už jsem začínal věřit haterům, že tam ta kvalita fakt není.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele