o titul, 3. kolo
28.06.2020 16:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň ukončila vítěznou sérii Sparty

Plzeňská Viktorka ukončila vítěznou sérii Sparty, když před domácím publikem vyhrála 2:1. Skóre otevřel po necelé hodině hry Chorý, druhou branku domácích přidal Mihálik. Za Pražany v závěru snížil Moberg Karlsson.

Kapitán Sparty Bořek Dočkal napřáhl v patnácté minutě ze zhruba pětadvaceti metrů od branky a jeho ránu zastavilo břevno Hruškovy branky. Domácí brankář se za míčem jen ohlédl, ale nakonec jej nemusel lovit ze sítě.

Plzeň po rozehrávce měla první velkou šanci. Po centru do vápna se do vzduchu dostal nejvýše Mihálik a jeho pokus skončil těsně nad.

Po malé chvilce měla Plzeň další velkou šanci. Karabec dával malou domů na Niţu, ale míč vystihl Hořava a byl najednou sám před brankářem, kterého však nedokázal obhodit a nepovedlo se to nakonec ani druhému dotírajícímu Kayambovi.

Viktoria se dostala do vedení v 56. minutě po rohovém kopu. Kovařík posadil míč na hlavu Tomáše Chorého, který přesnou hlavičkou uklidil balón na zadní tyč.

Ondřej Mihálik měl na kopačkách další gól. Rána z hranice šestnáctky od domácího hráče mířila na zadní tyč, ale Niţă dokázal zasáhnout.

Mihálik se gólu přeci jen dočkal. Tomáš Chorý z pravé strany poslal střílenou přihrávku po zemi před branku, kam si naběhl plzeňský křídelník a dokázal i přes těsné bránění uklidit míč na zadní tyč.

Plzeň měla další výbornou možnost na zvýšení skóre, jenže Kopic vzal zakončení na sebe, i když mu nabíhal vpravo úplně osamocený Chorý.

V 85. minutě šla Plzeň do deseti. Sudí Orel nakonec po konzultaci u videa zrušil žlutou kartu a rovnou poslal Jana Kopice do sprch, poté co na videu shlédl, jak se domácí záložník prošel zcela zbytečně po Vindheimovi.

Po třech minutách Sparta přesilovku využila. Po rychlé souhře na pravém kraji se David Moberg Karlsson dostal na hranici šestnáctky k zakončení a nakonec jeho dalekonosný pokus skončil gólem, i když se míče dotkl ještě i Hruška.

Plzeň už má jistotu druhého místa, Sparta je třetí s náskokem pěti bodů na Liberec.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Filip236

1:1

Reagovat
vanGomm

Pro Spartu je určitě důležitější finále poháru,takže tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele