o titul, 5. kolo
08.07.2020 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Liberečtí náhradníci na Plzeň vůbec nestačili

Jednoznačnou záležitostí bylo utkání vicemistra z Plzně s Libercem, který do zápasu vyrukoval s velmi omlazenou sestavou. Na vítězství Západočechů 4:0 se dvěma trefami podílel Čermák, další góly přidali Kovařík a Mihálik.

Od samého začátku utkání byli Viktoriáni jednoznačně lepším týmem a první půle byla jednoznačně v jejich režii, o čemž svědčí i nula v řádku liberecký střel nebo drtivá převaha v držení míče. První větší šanci měl v deváté minutě Kalvach, jehož prudký skákavý pokus Nguyen horko těžko zneškodnil.

Další příležitost už skončila gólem. Havel na pravé straně odvedl výbornou práci, kterou zakončil pasem na Aleše Čermáka. Mladičký středopolař vypálil levačkou a jeho obstřel skončil za gólmanovými zády. Tentýž hráč po dvaceti minutách skóroval podruhé, jeho radost mu ale vzal praporek pomezního. Další šanci měl Čermák zanedlouho, pro tentokrát si ale s jeho pokusem Nguyen poradil.

Druhou trefu tak ještě před přestávkou přidal Jan Kovařík z přímého kopu, když zdařilou střelou obstřelil zeď a umístil míč do sítě. V samotném závěru první půle vyslal prudkou ránu Bucha, ten ale ztroskotal na připraveném brankáři.

Aleš Hruška musel poprvé do akce až ve čtyřiapadesáté minutě. Prověřil ho totiž Černického pokus z větší vzdálenosti. Ty důležité věci se ale děly na druhé straně. Kačaraba v pokutovém území poslal k zemi Čermáka, což sudí posoudil jako faul a nařídil penaltu. Sám faulovaný se ujal její exekuce a do šibenice proměnil.

Nedlouho poté, co ke svému poslednímu zápasu ve viktoriánském dresu nastoupil Roman Hubník, přišla čtvrtá trefa Plzně. Havlův pokus ještě úspěch neslavil, v následné skrumáži se ale dobře zorientoval Mihálik a rozvlnil síť za Nguyenovými zády.

Výjimečnou šanci dostali pětadvacet minut před koncem Severočeši. Pobídku Šulce však Beran nevyužil a zamířil mimo prostor tří tyčí. Poslední dvě zajímavější příležitosti měli Limberský a Chorý, ani jeden z nich ale úspěch neslavil a konečný výsledek tak zní 4:0. Slovan tak vzhledem k remíze Jablonce s Ostravou musí o Evropu zabojovat v dodatečné baráži.  

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
vanGomm

Oba týmy dají gól.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele