základní část, 1. kolo
13.07.2019 19:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Viktoria otočila výsledek a Sigmu zdolala 3:1

Viktoria Plzeň vstoupila do sezony vítězstvím 3:1 nad Sigmou Olomouc, které si po pravdě zasloužila. Svěřenci Pavla Vrby sice prohrávali, ale díky spoustě gólových příležitostí se nakonec třikrát prosadili. Aleši Čermákovi mohou za gólovou asistenci děkovat Kayamba, Kopic a Kovařík.

V Doosan Aréně byl k vidění vcelku očekávaný obraz hry, ale ještě než se oba soupeři do sebe pustili, proběhlo před plzeňskými fanoušky dojemné loučení. Hráčskou kariéru se rozhodli ukončit Marek Bakoš a Daniel Kolář.

Po úvodním výkopu se favorizovaná Viktoria tlačila do ofenzívy a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. V prvních minutách stojí za zmínku především Kalvachova nebezpečná rána nebo Řezníkův centr, který doputoval až k Michaelu Krmenčíkovi, který nedokázal úspěšně zakončit. O chvíli později zase Limberský přihrál Kopicovi, ten odcentroval přes Krmenčíka na Čermáka, ale záložník Viktoriánů netrefil brankový prostor.

Vědět o sobě dali i Hanáci. Houska střelou vylekal Hrušku, ale pak se hra zase přestěhovala před olomouckou svatyni a Krmenčík v další velké příležitosti minul, stejně jako z technického pokusu i Čermák. Plzeňské šance zůstaly nevyužity a Sigmě stačilo málo, aby se v Doosan Aréně ujala překvapivého vedení. Jakuba Yunise zastavil stoper Hejda nedovolenými prostředky a sudí Pechanec po poradě s videem nařídil pokutový kop. Jakub Plšek poslal Hrušku k druhé tyči a Olomouc vedla 1:0! Pro Viktoriány to byl hned mnohonásobný trest, protože Hejda se při nedovoleném zákroku zranil a Pavel Vrba musel poprvé střídat, takže mezeru v obraně vyplnil Pernica.

Viktorka pokračovala ve snažení a na Kopicovu střelu si musel sáhnout Reichl. Sigma se sympaticky neuchylovala jen k defenzívě a naopak domácí prověřovala nebezpečnými kontry. Houskovu krásnou ránu vytěsnil Hruška. Domácí se nakonec dočkali vyrovnání ještě v prvním poločase, když ve 40. minutě vyslal Čermák Joela Kayambu a konžský záložník přesnou střelou překonal Reichla. Západočeši chtěli ještě do šaten skóre otočit, ale to se jim i přes aktivitu nepovedlo.

Svěřenci Pavla Vrby obléhali olomoucké vápno i po změně stran, ale dlouho to bylo bez vážnější příležitosti. Až po hodině hry opět ohrozil Reichla Kayamba a olomoucký brankář předvedl jistý zákrok. Dvacet minut před koncem se dostal na trávník i ex-plzeňský Václav Pilař, ale pár sekund po svém příchodu byl svědkem vyloučení spoluhráče Jakuba Yunise, který uviděl druhou žlutou kartu. Olomouc vydržela v oslabení pouhé dvě minuty, Západočeši předvedli další z řady pohledných akcí a tentokrát přihrávku Čermáka zužitkoval Jan Kopic a Plzeň vedla 2:1.

Olomouc prohrávala a navíc hrála v početním oslabení. Viktoriáni po druhé brance ještě více ožili a po sérii dalších šancí se dočkali i třetí branky. Ve čtvrté minutě nastavení Čermák potřetí v utkání vysunul do gólové šance svého spoluhráče a Jan Kovařík pohledným lobem završil plzeňské vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
boryland

2:0...…………...Kovárna,Krmy………...

Reagovat
John Obi Mikel

1:0, Plzeň ztratí jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Mihálik, Hořava z penalty - Texl)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
FC Parma

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele