základní část, 7. kolo
25.08.2019 16:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Plzeň po delší době uspěla, doma porazila trápící se Opavu

Plzeň po třech ligových zápasech zvítězila a poskočila na druhé místo. Doma si snadno poradila s Opavou, které Západočeši nasázeli čtyři branky. Hosté prohráli popáté v řadě a dál se propadají tabulkou.

Trenér Viktorie Vrba učinil výrazné změny v sestavě, kde zůstal pouze kapitán Brabec, vedle něhož se nově seřadili Řezník, Hejda a Limberský. Místo Janoška se do zálohy postavil Čermák. Také základní jedenáctka Slezanů se po porážce se Zlínem značně obměnila. Bránu nově hájil Šrom, na pravém kraji obrany nastoupil Helebrand, v záložní řadě dostali prostor Schaffartzik, Souček a Jurečka a v útoku operoval Juřena.

Již v páté minutě ale museli domácí střídat, ze hry odstoupil zraněný Kayamba a nahradil jej Kovařík. Jinak začala Plzeň duel aktivně, v deváté minutě si na Kovaříkův pás naběhl Hejda, jenž hlavičkoval těsně vedle. Za pět miny už ale Západočeši vedli. Hejda poslal míč dopředu, kde Čermák utekl Svozilovi a skákavou střelou i s pomocí tyče otevřel skóre.

Druhou branku mohl Čermák přidat v devatenácté minutě, kdy jej doslova trefil pas od Kovaříka, míč se však z bezprostřední blízkosti odrazil nad břevno. Viktoria kontrolovala tempo hry, po hodině hry však musela podruhé střídat opět kvůli zranění. Tentokrát nebyl schopen pokračování Krmenčík, na jehož místo přišel Chorý. Ve 33. minutě unikal obraně Opavy Kopic, Šrom si ale a jeho pokusem poradil.

Ve 36. minutě si na další míč za obranu SFC naběhl Kovařík. Šrom sice vyrazil dopředu, ovšem u balónu byl pozdě. Kovařík jej tak stihl přehodit a přesným lobem přidal druhý gól domácích. Osm minut po Kovaříkově zásahu se mohl prosadit také střídající Chorý, ale trefil tyč.

Gólostroj Západočechů se znovu rozjel téměř ihned po přestávce. Limberský si připravil míč ke střele a přesnou ránou k tyči zvýšil na 3:0. Dalšimu gólu byl v 54. minutě blízko Kovařík, jenž po centru Kopice hlavičkoval do břevna. Za dalších pět minut pepř zvonila branková konstrukce. Neúnavný Kovařík poslal pas na Chorého, jehož pokusu opět scházelo málo k úspěchu. Tři minuty poté snad poprvé zahrozila Opava, slabou hlavičku střídajícího Dediče snadno vytáhl nad břevno brankář Hruška.

V 67. minutě se Dědič zničehonic uvolnil k tvrdé ráně, která proletěla jen těsně kolem Hruškovy svatyně. V podstatě hned z protiakce napřáhl zpoza pokutového území je střele Chorý a konečně se přízemním pokusem dočkal gólu - 4:0. Déšť minut před koncem hned dvakrát zase zafungovala spolupráce Kovaříka s Chorým, přičemž první centroval a druhý zakončoval. Poprvé však Chorého vychytal Šrom a podruhé hlavičkoval vytáhlý útočník mimo bránu.

Pátou branku nepřidal ani v 86. minutě Hořava, i on ztroskotal na Šromovi. Krátce poté si gólman Opavy připsal další výborný zákrok proti úniku Chorého. Šance Plzně stále nekončily, v 89. minutě napálil Janošek břevno. Další branku už domácí nakonec nepřidali, příliš mrzet je to ale nemuselo.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
FC Parma

2:0

Reagovat
boryland

2:0...…………….Krmi,Limba...………...

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Co by za to Plzeň dala mít zpět Poznara....

Reagovat
mario23

Opava je momentálně hodně špatná. Viděl jsem je proti Zlínu jsou na sestup. 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele