základní část, 3. kolo
27.07.2019 19:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Plzeň obdržela dvě branky, i tak si s Karvinou poradila

Plzeň zvítězila i ve třetím ligovém klání a pokračuje bez ztráty kytičky. Po Olomouci porazila doma i Karvinou, tentokrát 3:2. Hosté se naopak propadli na poslední místo a zůstávají bez bodu.

V sestavě Viktorie se objevili dva hráči, kteří Plzeň posílili v létě, a sice záložníci Janošek a Mihálik. Na straně Slezanů se do základní jedenáctky vrátil Hanousek a na krajích záložní řady dostali šanci Putyera s Galuškou.

Na první branku se ve Štruncových sadech nečekalo dlouho. V osmé minutě nacentroval Kayamba na Krmenčíka, jehož neuhlídal Ndefe, a plzeňský kanonýr se tak poprvé v sezóně prosadil. Západočeši nadále kontrolovali hru, přesto málem v patnácté minutě inkasovali. Hrošovský na mokrém terénu ztratil míč a následně zahrozil hostující Janečka, ten ale v dobré pozici minul bránu.

Další výborný výkon předváděl domácí Kopic. Ten ve 26. minutě vyzval Krmenčíka ke skórování, brankář Karviné Pastornický si ale tentokrát poradil. O čtyři minuty později vybojoval Hrošovský balón ve středu hřiště, jenže po následném protiútoku neproměnil pobídku od Mihálika. Slezané hrozili hlavně z rychlých protiútoků a jeden takový překazil Galuškovi na poslední chvíli Limberský. Těsně před přestávkou si na míč konečně sáhl také gólman Plzně Hruška, který lapil pokus Smrže.

Po změně stran se Viktoria ihned hnala dopředu a málem se radovala podruhé, když Kayambovu přihrávku do pokutového území srazil jen těsně vedle bránící Kouřil. Jen chvíli poté ale přišel pro domácí fanoušky šok, když Limberský podrazil ve vlastním vápně Janečku a Karviná kopala penaltu. K ní se postavil kapitán Rundić, bezpečně proměnil a srovnal skóre na 1:1.

Pro domácí byla obdržená branka studenou sprchou, ze které se museli oklepat. V 57. minutě zakombinoval Řezník s Kayambou na pravé straně a druhý jmenovaný trefil tyč, následně se Mihálik v dobré šanci netrefil vůbec ideálně. Za šest minut už si ale Západočeši vzali vedení zpět. Pernica si všiml rozběhnutého Řezníka, jenž předložil míč Krmenčíkovi, který se v utkání prosadil podruhé.

Obrozený Krmenčík měl nadále hlad a v 69. minutě si sám vypracoval další příležitost, ve které tentokrát neskóroval. Na následný rohový kop si však naskočil Brabec, který se prosadil přesnou hlavičkou - 3:1. Po čtvrté brance toužil Hrošovský, jehož utěšenou ránu v 77. minutě vytáhl Pastornický. Když už se zdálo, že se duel dohraje v poklidu, prosadil se zničehonic karvinský Petráň, který přízemní střelou překonal Hrušku a zadělal na drama. Vyrovnání se ale Slezané nedočkali.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2, překvapení kola

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
boryland

2:0...…...Krmy,Hrošo..………...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele