základní část, 20. kolo
15.12.2019 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Plzeň opět ztratila, tentokrát s Teplicemi. Vrba naznačil, že na západě Čech skončí

Plzeň potvrdila pokles formy, který ji potkal v závěru podzimu, a v posledním kole před zimní pauzou pouze remizovala s Teplicemi. Domácí tak opět dovolili konkurenci, aby se na druhé Zápdočechy dotáhla, naopak hosté si po nečekaném zisku upevnili jedenácté místo. Kouč Viktorie Pavel Vrba po zápase naznačil, že jeho dva a půl roku trvající anabáze ve Štruncových sadech se nachýlila ke svému konci.

Západočeši se museli obejít bez svého dost možná nejlepšího hráče podzimu, a sice záložníka Kalvacha. Díky jeho absenci se do sestavy po delší době vrátil Procházka. Vrba dal také šanci stoperu Pernicovi na úkor Hejdy. Také lodivod sklářů Hejkal se odhodlal ke dvě změnám v základní jedenáctce svého týmu, když místo Hyčky nastoupil na levém kraji hřiště Paradin a post absentujícího Žitného ve středu pole obsadil Trubač.

Skóre se ve Štruncových sadech poprvé měnilo v jedenácté minutě. Čermák rozehrál standardní situaci do pokutového území, kde jeden z nových mužů v dresu Viktorie Pernica umístil míč mezi nohy brankáře Teplic Grigara. Za třináct minut však bylo vyrovnáno. Odražený balón napálil Shejbal z více než dvaceti metrů od brány naprosto přesně k tyči a gólman Plzně hruška se za povedeným volejem stopera hostů pouze ohlédl.

Záhy po Shejbalově zásahu zkoušel štěstí také Jakub Mareš, avšak přestřelil břevno. Na druhé straně pálil po půlhodině hry taktéž nepřesně Řezník. Ve 41. minutě mohl vedení domácím vrátit Kovařík, po přihrávce od Hořavy však nepřelstil Grigara.

Deset minut po změně stran zahrozil teplický Trubač, jenž neohroženě prošel přes několik protihráčů a výsledná střela jen těsně minula tyč. O pět minut později odpověděla Plzeň, jenže Kopic ve výborné pozici netrefil Hlouškův centr. Dvě minuty poté měl ještě větší příležitost Čermák, avšak po přihrávce od Krmenčíka nezamířil mezi tři tyče. Nepřesný byla i následná rána od Kovaříka.

Spalování šancí Viktorie pokračovalo i v 69. minutě, kdy po pasu Hlouška selhal v koncovce Krmenčík. Dvě minuty poté se však ukázal hostující Řezníček, s jehož tvrdým projektilem měl Hruška poměrně velké starosti. Když už v 84. minutě dostal Chorý míč za Grigarova záda, jeho gól kvůli ofsajdu neplatil. A když brankář sklářů vychytal v nastavení i nepříjemný pokus Beauguela, rozešly se oba celky smírně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
ondrasch77

Tady bude 1, i kdyby na chleba nebylo

Berbrovci proti haterům FAČRu...., tipuju 3:0 a možná i dvě penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Zápas jsem viděl a ke cti sudímu slouží, že žádného zářezu nedopustil. Což mě překvapilo...

Plzeň si vyhrát nezasloužila...

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele