o titul, 1. kolo
21.06.2020 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň před šlágrem porazila Jablonec

Už ve středu čeká na fotbalisty Plzně zřejmě klíčová bitva v boji o titul, na kterou se naladili báječně. S bojovným Jabloncem si poradili 2:0, přičemž o branky viktoriánů se postarali Chorý a Čermák.

První větší šance utkání přišla ve třinácté minutě. Po velkém závaru před Hrubého bránou musel jablonecký gólman do akce poté, co po Kayambově pasu pálil Hejda. Vzápětí zahrozil i soupeř. Sýkorovu zdařilou střelu vytěsnil Hruška horko těžko na rohový kop.

V devatenácté minutě už jsme se branky dočkali. Exekuce plzeňského rohu se ujal Čermák, jenž poslal balón na přední tyč. Tam si naběhl Tomáš Chorý a přesnou hlavičkou otevřel gólový účet utkání.

Zbytek první půle přinesl několik zajímavých situací na obou stranách. Po Kayambově skvělé individuální akci byla zblokována Kovaříkova rána, ta Krobova na opačném konci hřiště zase mířila nad břevno. Ke smůle plzeňských se neujala ani Kopicova akce, ani Hejdova střela, v samotném závěru navíc musel hasit nebezpečnou situaci Hruška.

Nedlouho po návratu ze šaten zahráli Severočeši dobrý protiútok, na jehož konci Sýkora z první vypálil o kousek mimo. Ze strany Viktorky dlouho přicházely jen menší náznaky, jako třeba Chorého hlavička nebo Buchova nepřesná střela, zato za Jablonec vyslal skvělou ránu Považanec. Bohužel pro hosty Hruška ji zneškodnil a nikdo do sítě nedorazil.

Jako blesk z čistého nebe přišla druhá trefa Plzně. Aleš Čermák dostal míč na ose hřiště, otočil se s ním a přesnou ranou k tyči zdvojnásobil vedení svého týmu. Autor gólu si mohl připsat ve zbytku utkání ještě asistenci, Řezníkovu ránu ale vykryl Hrubý.

To však nic nezměnilo na plzeňském vítězství, díky němuž se Guľovi svěřenci nadále drží šest bodů za první Slavií. Jablonec je naopak čtvrtý a o evropské poháry bude muset ještě tvrdě bojovat.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Možná na PC

Reagovat
John Obi Mikel

1:0 (93. Kopic z penalty)

Reagovat
martin1

3:0

Reagovat
boryland

2:0...........Buchic,Kovarna.......

Reagovat
ondrasch77

5:0 jestli budeme laxní jak na Bohemce...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele