základní část, 24. kolo
07.03.2020 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria gólem minutu před koncem urvala vítězství nad Českými Budějovicemi

Až branka v 89. minutě rozhodla o vítězství Viktorie Plzeň nad Českými Budějovicemi. Jihočeši se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, Viktorii byli více než vyrovnaným soupeřem a dokonce jako první vstřelili gól, který po zásahu VAR nebyl uznán. Viktoria vytvořila další tlak na vedoucí Slavii a před zítřejším derby pražských "S" snížila náskok Sešívaných na sedm bodů.

Kdo v sobotu odpoledne dorazil do Doosan Arény, ten rozhodně nemusel litovat. Od úvodní minuty se hrál velmi aktivní fotbal a svým dílem k tomu přispěli i Budějovičtí. První velkou šanci si vytvořila Plzeň, Kayambova perfektní kolmice a následná přihrávka napříč vápnem doputovala až k Davidu Limberskému, který ale ani nadvakrát nepřekonal Jaroslava Drobného. Na druhé straně zase zakončoval nepřesně Schranz.

Viktoriáni byli přeci jen o něco nebezpečnější a před Drobným docházelo k velkým závarům. Po jednom z nich střílel nepřesně Kalvach a branku netrefil ani Čermák. České Budějovice rozhodně nezalezly a Mršič se připomněl rovněž nepřesnou ranou. Těsně před koncem prvního poločasu přilétl do vápna Viktoriánů centr a Tomáš Sivok hlavou protáhl Davida Hrušku. Stoper hostí se pak rozčiloval, že sudí nenechal rozehrát rohový kop a raději odpískal konec prvního poločasu.

České Budějovice po změně stran svého soupeře zaskočily a v 56. minutě dokonce vstřelily gól. Akci středem hřiště neomylně zakončil Mészáros, ale následnou radost vystřídalo zklamání, protože sudí si situaci zkontroloval u videa a protože Čolič fauloval, nebyla branka uznána. Hosté pak vystrašili domácí publikum ještě jednou, Brandner hlavičkoval mimo a Ledecký hodně přestřelil. Budějovice byly v této fázi zápasu rozhodně nebezpečnější.

Plzeň převzala iniciativu zase čtvrthodinu před koncem a začala stupňovat svůj tlak. Řezník po rohovém kopu hlavičkoval nad a postupně to vypadalo, že žádný gól nepadne. V 89. minutě ale přišla nenápadná akce, která přinesla rozřešení. Střídající Ondřej Mihálik hledal přihrávkou lépe postaveného spoluhráče, ale do balónu se vložil Novák a brankář Drobný na změnu směru nemohl zareagovat. Viktoria tak udolala České Budějovice 1:0 a vytvořila na Slavii další tlak.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
bourbon

tady cítím překvapení 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Zadny prekvapeni v klidu vyhra 4:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
boryland

3:1........Kovi,Bogy,Hejdič.............

Reagovat
smazaný uživatel

Viktoria gólem minutu před koncem urvala vítězství a pak se hrálo dalších 6 minut.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele