základní část, 18. kolo
01.12.2019 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chyba Jindřiška vysvobodila Plzeň z trápení proti Bohemians

Plzeň si na své konto připsala hodně umolousanou výhru nad Boheimans. Domácí si za celý zápas nevytvořili větší tlak a k vítězství jim nakonec pomohla chyba soupeře. Nutno říct, že ani klokani toho směrem dopředu moc nepředvedli, a tak zůstávají v tabulce na jedenáctém místě. Západočeši zase nadále drží druhou pozici.

V sestavě Viktorie došlo k jediné změně, když místo Kayamby dostal šanci Kovařík, jenž se postavil na levý kraj obrany a před něj se tím pádem vysunul Hloušek. Hosté postrádali Havla s Vodhánělem, a tak se dostalo na jindy nevyužívané hráče. Zadní řady posílil mladý Köstl, v záloze zase operoval Schumacher. V útoku se pak místo Keity objevil Ugwu.

Západočeši zpočátku utahovali šrouby pozvolna. V jedenácté minutě se do odraženého míče opřel Řezník, ale pod tlakem pálil nepřesně. Ještě hůř dopadl pokus Krmenčíka o jedenáct minut později a vedle střílel i v 26. minutě Kopic. Do nebezpečného zakončení se za další čtyři minuty tlačil Krmenčík, ale ani on brankáře Bohemians Le Gianga neohrozil.

Ve 32. minutě však hostující Jindřišek přišel při rozehrávce o balón a Kalvach se tak řítil na Le Gianga, kterého také pohodlně překonal - 1:0. Poté domácí nadále kontrolovali hru a klokany do ničeho nepouštěli, sami se však celkem trápili v koncovce. Těsně před přestávkou se k zakončení zpoza pokutového území uvolnil Čermák, jenže i jeho střela skončila na tribuně.

Krátce po změně stran se z rohového kopu mohl prosadit Hejda, nakonec byl ale o něco pomalejší než obránci Pražanů. Postupem času začala i Bohemka ukazovat drápy. V 63. minutě vyprodukoval nepřesnou střelu střídající Keita, stejný hráč o dvě minuty později těsně nedoskočil na centr Podaného. Viktoria odpověděla šancí ze 70. minuty, kterou však pohrdl nový muž na hřišti Hořava.

Plzeňské trápení v koncovce pokračovalo i v 76. minutě, kdy hodně nepovedenou ránu vyprodukoval Kovařík. Další šanci na pojištění vítězství měli domácí v 89. minutě, kdy Chorý předložil balón Hořavovi, ten ale trefil pouze obránce. Hosté nakonec mohli v nastaveném čase zničehonic vyrovnat. Keita se uvolnil ke střele, kterou však nakonec s obtížemi vyrazil gólman Západočechů Hruška.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele