základní část, 5. kolo
11.08.2019 16:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Slovácko katem favoritů, po Spartě přemohlo také Plzeň

Slovácko po Spartě vyloupilo i Plzeň a připsalo si třetí výhru v sezóně. Viktoria po překvapivé prohře čeká na vítězství již čtyři soutěžní duely. Zápas ve Štruncových sadech rozhodli dvěma brankami útočníci Moravanů Ondřej Šašinka s Tomášem Zajícem.

Trenér domácích Vrba udělal oproti čtvrteční prohře v Antverpách, kde Viktoria hrála v rámci předkola Evropské ligy, hned sedm změn. V obraně se nově objevili Pernica a Hloušek, v záloze zůstal jen Kalvach, vedle kterého nyní ve středu pole působili Procházka a Hořava. Na křídle nastoupili Kayamba s Mihálikem a o branky se měl starat především útočník Chorý. Naopak hosté nastoupili v téže sestavě jako před týdnem ve vítězném derby se Zlínem.

Jako první zahrozilo v sedmé minutě Slovácko. Zajíc táhl po levé straně útok, avšak jeho přihrávku zazdil Havlík, který střílel mimo tři tyče. Západočeši odpověděli za dvě minuty, kdy sražená rána Procházky skončila těsně vedle brány. Při této akci se zranil hostující Divíšek, jehož nahradil Šimko. Ve 14. minutě se Moravanům málem vyplatilo důrazné napadání a brankář Plzně Hruška měl co dělat, aby odkopem zažehnal nebezpečí. Pokus Daníčka trefit odkrytou svatyni se minul účinkem.

Poté se tempo hry uklidnilo, až ve 27. minutě pálil nad břevno Chorý. Osm minut poté se zajímavé uvolnil Hořava, jenže zakončení mu hrubě nevyšlo. Také hosté ale měli své šance jako například Petržela, který v 39. minutě vyprášil rukavice Hruškovi, ještě na jaře svému spoluhráči. Domácí na varování nedbali a ve 42. minutě byli potrestáni. Hejda lehce prohrál souboj se Zajícem, jenž před brankou našel Šašinku, který vstřelil svou první branku v dresu Slovácka.

Po změně stran se do hry dostal domácí Krmenčík, který již po minutě pobytu na hřišti dopravil míč do sítě, gól ale kvůli předešlému ofsajdu přihrávajícího Kayamby neplatil. V 51. minutě pálil levý bek Viktorie Hloušek jen těsně vedle tyče. Za dalších osm minut to stejný hráč zkusil znovu a tentokrát minul druhou štangli Trmalovy svatyně.

Zdálo se, že se Plzeň zlepšila a blížila se vyrovnání, když po hodině hry přišel druhý přesný zásah hostů. Petržela vyslal za obranu Zajíce, který zakončil samostatný únik obloučkem přes Hrušku a zvýšil nečekaný náskok Slovácka. Od té doby jakoby domácí zamrzli a vůbec se nemohli dostat do šancí. Moravané naopak hrozili dál, v 85. minutě hlavičkoval těsně vedle střídající Kalabiška. Za Viktorii ještě zahrozil zajímavým pokusem Krmenčík, který gólman Trmal nadvakrát zlikvidoval. To však bylo od Západočechů pohříchu vše.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (9)

Přidat komentář
kecipep

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
boryland

3:1...……..Krmi,Kovi,Kalvach………….

Reagovat
FC Parma

2:0 (Joel, Pernica)

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
Migelinh0

Zdravím.

Dá se nějak sledovat online Česká liga v zahraničí? Teď nemyslím ČT sport, to se dívám klasicky přes VPN.

Díky!

Reagovat
Giginek

přes O2 tv, ale je to placené

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DidusIneptus

Plzeň je na dně. Nezkušené, nesehrane mužstvo. V Antverpách byla vyplašená, nezkušená, nesmělá, vyplašená. Většina manšaftů z české ligy by tam obstála líp. Nepřejí si, aby se Viktoria Plzeň dostala dál do evropských bojů. Dostala by se tam se štěstím a nespravedlivě. Nikdo z takových chudáků nebude kazit úroveň evropskych soutěži. Kam by to pak dospělo? Vrba ven!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele