základní část, 25. kolo
27.05.2020 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Plzeň přehrála Spartu a nadále stíhá vedoucí Slavii

Šlágr úvodního kola po koronavirové přestávce zvládla vítězně plzeňská Viktoria, která tak nejlepším způsobem zareagovala na úterní výhru Slavie a z druhého místa ztrácí na vedoucí mužstvo ligy nadále osm bodů. Sparta naopak zůstává v poli poražených a topí se na deváté příčce.

V součtu celého utkání si hosté připsali zasloužené tři body, neboť zejména v první půli a úvodu té druhé tahali za delší konec. V závěru se sice jejich náskok ztenčil, ovšem na vyrovnání už se letenští nezmohli.

Dlouhá pauza očividně prospěla domácímu obránci Costovi, ten se totiž vrátil do základní sestavy. Od úvodu byl na hřišti přítomen i jeho spoluhráč ze zálohy Kanga, který vynechal poslední soutěžní duel proti Slavii. Hosté nastoupili víceméně v očekávaném složení. I tentokrát zůstal mezi náhradníky Kopic, trenér Guľa totiž na křídlech využil Kovaříka s Kayambou.

Zpočátku hrozila zejména Plzeň, například v sedmé minutě proletěl Beaugelův centr těsně před brankářem Hečou a bránící Costa riskantně uklidil míč do zámezí. Pět minut poté chtěl pobídku od Kovaříka uklidit do sítě Čermák, jenže prudký pas neusměrnil do kýžených míst. A o dalších pět minut později měl Čermák ještě větší šanci. Opět k němu doputoval balón z levé strany, tentokrát od Limberského, jenže trefil přímo Hečovu reflexivně vytaženou levici.

Aktivita Viktorie nicméně nakonec vyústila ve 26. minutě v úvodní branku. Kalvach postupoval středem pole naprosto neohroženě a perfektně umístěnou přízemní střelou z dálky otevřel skóre - 0:1. Obrana Sparty nadále hořela. Za dalších dvanáct minut střílel z úhlu Kayamba a Heča musel jeho pokus vyrazit alespoň na rohový kop. Až vzápětí ukázali růžky také letenští. Hložek postrčil do běhu Vindheimovi, jehož křižná střela se však mezi tří tyče nevešla. Před přestávkou nejprve hlavičkoval Štetina po rohovém kopu nad břevno, načež se zlobil na zaclánějícího Hložka, poté další hlavičku stopera domácích zlikvidoval gólman Plzně Hruška.

Druhou půli zahájil Hejda svým pokusem hlavou, který Heča lapil, ale v 52. minutě už strážce sparťanské svatyně kapituloval. Kayambův centr sice původně proletěl pokutovým územím bez většího ohrožení, avšak na zadní tyči stihl Kovařík přihrát Beauguelovi, jenž dělovkou pod břevno navýšil náskok hostů. Ti mohli o pět minut později vést dokonce o tři branky, když dlouhý nákop propadl ke Kayambovi, který však z úhlu napálil pouze břevno.

Sparta se poté konečně uchýlila k dlouhodobější aktivitě, která však nepřinášela patřičný efekt. Až v 87. minutě vletěl Kozák do centru Vindheima, Hruška míč nepřesvědčivě vyrazil před sebe, načež balón do sítě dostal Karlsson - 1:2. Při závěrečném tlaku ještě podezřele upadl v pokutovém území Viktorie Štetina, avšak sudí Berka po konzultaci s kolegou u videa neodpískal penaltu pro domácí. Plzeň tak těsný náskok udržela až do konce.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (13)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Drtiva priprava zelezne Sparty prinese sve ovoce

5:1

Reagovat
Filip236

2:1

Reagovat
Fikus19

0:1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

1:3..............Buchič,Bogy,Kovárna......

Reagovat
berliner

Prani 3:1, realita bude asi 1:2

Reagovat
Achašveróš

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
podnebný

Nestálo to za nic (hodnoceno z pozice příznivce Sparty).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele