o titul, 1. kolo
20.06.2020 17:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Rozjetá Sparta si poradila i s Libercem

Už sedm soupeřů v řadě nedokázalo najít recept na to, jak obrat Spartu o body. Poslední vítězství si Letenští připsali na domácím hřišti proti Liberci poměrem 4:1. Prosadili se Hancko, Sáček, Krejčí a Tetteh, vlastencem se do statistik zapsal Frýdek.

Od samého začátku muselo utkání diváky bavit. Po třech minutách se do míče opřel Sáček, proti jehož střele se vytáhl Nguyen. Vzápětí Malinský pobídl k zakončení Băluţu, jehož technický pokus zneškodnil jen díky bravurnímu zákroku Heča.

Když po necelých deseti minutách hosté srazili Karlssonovu ránu na roh, netušili ještě, že jim to nebude nic platné. Dočkalem zahraná standardka našla hlavu Dávida Hancka, od které se míč odrazil přesně pod břevno. Vzápětí měli vidinu gólu i liberečtí hráči, rozhodčí však jejich volání po penaltě po Hromadově pádu nevyslyšel.

Hra se i nadále přelévala ze strany na stranu. Mimo prostor tří tyčí pálil Alibekov, na opačném konci hřiště Nguyen pokryl Karlssonovu dělovku. Zanedlouho už zase hrozili hráči Slovanu, Hromada však v dobré pozici netrefil bránu. Vyrovnávací trefa nakonec přišla kuriózním způsobem. Frýdek při obranném zákroku ukopl Peškovi míč, z velkého vápna jej však poslal až do horního rohu vlastní brány.

Závěr první půle byl v režii domácích. Kangova rána sice ještě zamířila vedle, neujali se ani zdařilé Krejčího nůžky, ani Hanouskova pumelice, přesto sparťané odcházeli do šaten spokojenější. Centr Karlssona totiž Krejčí přistrčil na Michala Sáčka, jenž zblízka překonal Nguyena.

Po přestávce se na větší akci čekalo opravdu dlouho. Až dvacet minut před koncem vyhrál souboj Štetina, díky čemuž mohl hlavičkovat Ladislav Krejčí. Balón sice zamířil do břevna, od něj se však odrazil do Nguyenových zad a smolně i mezi tři tyče. 3:1.

Liberečtí svůj tlak přetavili v šanci až v nastavení. Beran nejprve napálil bránícího hráče, míč se mu však od Koscelníka ještě vrátil a zákrok musel vytasit Heča. Poslední slovo však měla Sparta, Frýdek hlavičkou vyzval ke skórování Benjamina Tetteha, jenž šancí nepohrdl a stanovil konečný výsledek utkání.

Letenští tak v tabulce nadále drží třetí místo, Liberec bude muset ve zbylých kolech zabrat, chce-li hrát evropské poháry.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
boryland

2:2...............

Reagovat
willdonor

na strankach sparta.cz ke druhému gólu:

" Frýdek ve vápně vypálil, jeho pokus vyrazil Nguyen jen ke své druhé tyči, kde byl připravený Sáček. Ten v pádu zakončil a vrátil Spartě vedení."

proč lžou na vlastních stránkách vlastním fanouškům?.. nebo to psal někdo kdo to neviděl?...

to zni jakoby mu to diktovala babka která na to sotva vidí

Reagovat
Petr325

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele