základní část, 21. kolo
15.02.2020 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Malinský opět sestřelil Spartu a zařídil Liberci šokující výhru

Již sobotní program prvního jarního kola nabídl obrovské překvapení. Sparta totiž doma nevyzrála na obranu Liberce a sama od hostů dvakrát inkasovala. Slovan tak dokázal porazit letenské i podruhé v sezóně a opět se o cenný zisk postaral zejména Tomáš Malinský, dnes autor obou branek.

Letenští ihned klesli na páté místo v tabulce a mají zase o čem přemýšlet. Hosté si naopak mohou pochvalovat, jak jim vyšel úvod honby za vyššími pozicemi, a přiblížili se osmé pozici na rozdíl dvou bodů.

V sestavě domácích se konečně objevil uzdravený záložník Dočkal, stoperská dvojice pak nastoupila v avizovaném složení Hancko - Lischka, v útoku zase operoval Tetteh. Na straně Liberce dostal z nových tváří šanci od úvodní minuty pouze Hromada, kdežto v přípravě skvěle hrajícího Rondiće zastoupil v útoku Kuchta.

V úvodu, jenž byl plný nepřesnosti, se k první střele dostal až ve čtrnácté minutě hostující Băluţă, jenž pálil nad břevno svatyně gólmana Heči. Jinak to byl zprvu hlavně nezáživný boj. Sparta se vepředu poprvé pořádně ukázala až ve 28. minutě. Celou akci rozjel napravo Vindheim, jenž vybídl Tetteha, ten následně předložil míč Trávníkovi, který ovšem střílel vysoko nad bránu. Dvě minuty nato byli v akci opět Vindheim s Tettehem, načež druhý jmenovaný hledal spoluhráče před bránou, ale Kanga ani Frýdek nedotlačili balón do sítě.

Po půlhodině hry už letenští chytil slinu a ve 35. minutě měl brankář Liberce Nguyen velké starosti s tečovanou ránou Frýdka. Ani Slovan ale nespal. Pět minut po Frýdkově akci se kolem Vindheima vytočil k nebezpečnému pokusu Pešek, proti němuž musel do akce Heča. Ve 42. minutě ukázal svou fotbalovou chytrost Kanga, který šikovně našel nabíhajícího Hložka, tomu ovšem nevyšlo zpracování dle představ a balón mu uzmul Nguyen.

Téměř ihned po přestávce chyboval Heča, když neudržel centr Mikuly, následně však své zaváhání napravil a zasáhl proti dorážejícímu Peškovi. V 61. minutě předvedl minelu také hostující Chaluš, jenž nepřesně rozehrál, načež po zemi střílel vedle brány Hložek. To Krejčí o sedm minut později již střílel mezi tři tyče, jenže pouze do míst, v nichž operoval připravený Nguyen. Na straně domácích byl aktivní zejména Hložek, kterému v 75. minutě další zakončení překazil Chaluš. Zdálo se, že tlak Sparty graduje...

...jenže o minutu později přišla na Letnou pohroma. Domácí lacině ztratili míč po vlastním autovém vhazování, Băluţă následně rozjel brejk a s trochou štěstí propasíroval přes Lischku přihrávku na rozběhnutého Malinského, jenž prostřelil Heču - 0:1. Autor gólu nemá s fanoušky Sparty zrovna vřelé vztahy a tak si oslavu branky užil hecováním rozzlobených ochozů.

Spartě rázem teklo do bot, ovšem Hložek, Hancko i Sáček stříleli nad břevno. Poslední šanci na vyrovnání spálil ve druhé minutě nastaveného času Tetteh, který po pasu od Plavšiće trestuhodně minul. A tak Malinský dostal v samotném závěru velkou šanci svůj velký večer završit, když se vydal do dalšího nájezdu na Heču, jehož také efektně a efektivně překonal obloučkem. Liberec tak nakonec zvítězil o dvě branky.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
FC Parma

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
forma

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
Filip236

2:0

Reagovat
boryland

0:1..............

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
willdonor

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

0:1 Frýdek vlastní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Zápas dopadl podle předpokladů

Reagovat
smazaný uživatel

Šokující výhru??

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele