základní část, 8. kolo
01.09.2019 19:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Sparta aktérem další přestřelky. S Olomoucí se rozešla smírně

Další z bláznivých zápasů s fotbalisty Sparty v jedné z rolí sledovali ti, kdo si naladili závěrečný duel osmého kola FORTUNA:LIGY na Letné mezi domácím celkem a Olomoucí. Skóre otevřel Kozák, na což kontrovali Hála s Plškem. Rudé poslali do vedení Hložek s Kangou, avšak konečnou podobu dal výsledku druhým gólem Plšek.

Václav Jílek udělal oproti porážce v Liberci jednu změnu v obraně, Radakoviće nahradil Štetina. Ve středu zálohy nahradila českou dvojici Krejčí, Trávník africká ve složení Kanga, Mandjeck, na hrotu vyběhl Tetteh. I jeho protějšek Látal vyměnil několik hráčů. Jemelka se přesunul do středu obrany a na levý kraj byl zařazen Vepřek, v záloze Greššák nahradil Zmrzlého a v útoku Nešpor Yunise.

Jako první zahrozili domácí, v osmé minutě se po standardní situaci dostal k míči Plavšić a bez přípravy jej napálil do břevna. První trefu zápasu a první trefu na Letné v dresu Sparty si ve dvacáté minutě připsal Libor Kozák. Hložek na něj prodloužil míč patou, ostřílený kanonýr si věděl rady a otevřel gólový účet.

Vedení ale dlouho nevydrželo. Hanáci vedli útok po levém křídle, odkud Falta poslal přihrávku do pokutového území. Ta jim nečekaně prošla až k Martinu Hálovi, který napřáhl a ranou propálil obranu i brankáře Nitu.

Na druhé straně zahrozil znovu Plavšić, jeho pokus však kryl Reichl. Po Kozákově pádu ve vápně vstoupil do hry podruhé VAR, stejně jako po předchozím zákroku na Haška ale sudí Proske pokutový kop nenařídil. Spartu znovu nastavila konstrukce, kterou dělovkou nastřelil Hašek.

Olomoučtí se s nerozhodným výsledkem nespokojili a tlačili na obranu domácích. To dopomohlo k obří hrubce Štetiny, jenž vyslal do individuálního úniku Jakuba Plška, který tváří v tvář Nitovi uspěl a poslal svůj tým do vedení.

Krátce po návratu ze šaten předvedla Sparta obrovský nápor. Kanga nedokázal v souboji jeden na jednoho prostřelit Reichla, neuspěl ani Hložek. Z bezprostřední blízkosti hlavičkoval Kozák, který pro změnu rozezvučel tyč.

Přeci jen se Letenští vyrovnání dočkali. Po zisku míče rychle postupovali dopředu, Hašek skvělým pasem vyslal do šance Adama Hložka, jenž dokázal prostřelit Reichla mezi nohama. Nezůstalo u jedné branky! Plavšić potáhl míč vápnem, zasekl jej a předložil Guéloru Kangovi, který z druhého dotyku rozvlnil síť.

Tlak pokračoval, dvakrát by blízko druhému gólu Kozáka, poprvé ale na míč nedosáhl, podruhé jej zastavil praporek pomezního. Hosté o sobě taky dali vědět, a to pořádně. Rychlý protiútok zakončoval Nešpor, jeho ránu zastavilo břevno.

Varování domácím nestačilo, a tak Hanáci přešli k činům. Při přečíslení byl na zadní tyči trestuhodně volný Jakub Plšek, který si naskočil na Faltův centr a z ostrého úhlu srovnal stav utkání. Jelikož Tetteh nedokázala svou hlavu usměrnit mezi tři tyče a jiná velká šance se již nenaskytl, rozešli se soupeři smírně a v tabulce mají stejný počet bodů.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Plavšič, Trávník - Nešpor), Sparta je doma silná.

Reagovat
podnebný

Sparta zapomněla prodávat hráče, kteří stojí spoustu peněz a přitom Spartě škodí. Je jich možná víc než hráčů na marodce, které doktoři drží na neschopence neúměrně dlouho a s každým škrábnutím. To se v žádném jiném klubu neděje. Ale Štetina už by si zasloužil najít nové působiště a nahradit by ho mohl Škrtel. Další tipy na přestup jsou Zahustel, Radakovič, Tetteh, BenChaim, Kaya a několik dalších.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele