základní část, 29. kolo
10.06.2020 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta si poradila i s Opavou a zajistila si tak jistotu elitní šestky

Fotbalisté Sparty nezaváhali ani ve svém čtvrtém utkání v řadě za sebou a tentokráte zdolali podceňovanou Opavu v poměru 2:0 díky brankám Libora Kozáka se střídajícím Martinem Frýdkem. Po čtvrté ligové výhře během jedenácti dnů poskočili v tabulce na čtvrté místo se sedmačtyřiceti body a za třetím Jabloncem stále zaostávají o body dva. Slezané se naopak kvůli překvapivé výhře Příbrami nad Libercem propadli na poslední šestnáctou pozici.

Svěřenci trenéra Václava Kotala měli jasnou územní převahu a drželi otěže středečního klání pevně ve svých rukách, nicméně urputný výkon protivníka jim místy dělal velké problémy. První slibnější možnost si vypracovali po osmi minutách, ovšem s nebezpečnou dělovkou Karlssona si dokázal brankář Fendrich poradit. Za další tři minuty se už skóre přeci jen měnilo, svou jedenáctou ligovou trefu zaznamenal kanonýr Kozák.

Jednatřicetiletý útočník, který mimochodem nakoukl do velkého fotbalu právě v dresu Opavy, využil krásné přihrávky od Karlssona před hranici brankového území a razantním přízemním pokusem nedal Fendrichovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Krátce po odehrané čtvrthodině poprvé ukázali svou tvář také hosté, nicméně Dordićovu hlavičku snadno zkrotil ve svých rukavicích připravený rumunský gólman Niţă.

Letenští mohli navýšit svůj náskok ve 28. minutě, ale po Karlssonově centru mířil jen do boční sítě velký talent Karabec, který vůbec poprvé ve své kariéře nastoupil k prvoligovému střetnutí v základní sestavě. Zhruba deset minut před přestávkou se mohl osamostatnit na čele tabulky střelců české nejvyšší soutěže Kozák, jenomže v záklonu hlavičkoval zhruba o metr vedle levé konstrukce. Krátce po změně stran hned dvakrát zahrozil Hložek.

Nejprve uspěchal zakončení a mířil nad horní tyčku, pak jeho dalekonosnou skákavou střelu zkrotil pozorný Fendrich. Opava byla nejblíže ke skórování v 67. minutě. Ještě předtím vyprášila Jursova bomba Nitovy rukavice, vzápětí po rohovém kopu hlavičkoval Žídek a bránící Štětina na poslední chvíli odvrátil balón alespoň do tyče. Neuběhly ani další čtyři minuty a Spartu uklidnil druhým gólem Frýdek.

Ten ani ne po šesti strávených minutách na trávníku využil parádní práce Karabce na pravé straně pokutového území, do míče se opřel z voleje a díky teči vracejícího se Jursy rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu trefil boční síť Juřena, následně na opačné straně neuspěl osamocený Mandjeck tváří v tvář proti Fendrichovi. V nastaveném čase nedokázal korigovat stav Žídek, jehož ránu z obrovské vzdálenosti vyrazil Niţă nad svou branku.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
boryland

1:1.............

Reagovat
smazaný uživatel

Pak se má někdo divit, že nepotřebujou Kangovi navyšovat plat do nesmyslu a radši budou hrát Karabce... zatím vypadá, že má nakročeno jako Hložek, kterej je aktuálně asi nejevnější součástí sestavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele