o titul, 4. kolo
05.07.2020 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta zaválela i proti Jablonci, dvěma góly se blýskl Kozák

Sparta si snadno poradila s Jabloncem a definitivně si pojistila třetí místo. Hosté sice na Letné neuspěli, i tak ale mohou stále pomýšlet na to, aby v tabulce přeskočili nadále čtvrtý Liberec. Hvězdou duelu se stal domácí útočník Libor Kozák, jenž svoji honbu za korunou krále střelců podpořil dvěma přesnými zásahy.

Kouč letenských Kotal nechal po výhře v poháru odpočívat některé opory a šanci tak dostali například ve Spartě pravděpodobně končící gólman Nita, levý obránce Hanousek, záložníci Vindheim s Trávníkem či teenager Karabec. Kvůli absenci Holíka se na straně hostů musel do obrany stáhnout Sýkora, aby jej v záloze zastoupil Acosta, v bráně zase dostal prostor Hanuš.

Skóre se poprvé měnilo již po dvou minutách. Krásnou akci domácích zahájil Karabec průnikovou přihrávkou na Hanouska, který před bránou vyhledal Hložka, jenž patičkou usměrnil míč do sítě. Severočeši odpověděli svou šancí v desáté minutě, kdy Kratochvíl obral o balón Hanouska, následně si narazil s Matouškem a přihrál Hübschmanovi, který ale z první střílel nad břevno.

Po dvaceti minutách hry zkusil štěstí z velké dálky jablonecký Štěpánek, ovšem byl příliš daleko od úspěchu. Podobně dopadl se svým snažením na druhé straně hřiště Štetina. Ve 31. minutě zasahoval Nita, když jej prověřil Acosta. O sedm minut později byli hosté velmi blízko vyrovnání. Acosta našel hlavu Doležala, jehož zakončení výborně vytáhl Nita, jenž uhasil i následné zmatky před bránou. Výčet příležitostí první půle uzavřel Hübschman volejem, který zase zpacifikoval Nita.

Do druhého poločasu nastoupil domácí útočník Kozák, který se prosadil hned po třech minutách pobytu na hřišti. To jej z pravé strany vyhledal Sáček, načež Kozák doběhl k pumlíči dřív než váhající Hanuš a postrčil jej do svatyně Severočechů. V 52. minutě zafungovala skandinávská spolupráce mezi Karlssonem a Vindheimem, po které však druhý jmenovaný pálil jen do zámezí. Šest minut nato střílel také Karlsson, avšak jen do připraveného Hanuše. Hned za okamžik měl ale Karlsson obrovskou šanci, když utekl obraně hostů, jenže v závěru své akce ztroskotal na Hanušovi a následná dorážka Kangy byla sražena na rohový kop.

V 63. minutě už však Sparta vedla o tři branky. Hancko na své polovině vystihl kombinaci Jablonce a poté se rozběhl k velkolepému výpadu, který završil famózní finální přihrávkou na Kozáka, který poděkoval obstřelením Hanuše. O pět minut později zahrozili po delší době taky hosté. Doležal sklepl míč pro Kratochvíla, jenže jeho slabé zakončení snadno uzmul Nita. Stejně tak si pochutnal i Hanuš na pokusu Kangy.

Čtrnáct minut před koncem měl Kozák možnost zkompletovat hattrick, k čemuž jej vyzval Karlsson, jenže kanonýr Pražanů odmítl jasný gól, když trefil nohy již v podstatě překonaného Hanuše. Nezadařilo se ani střídajícímu Tettehovi, který krátce poté zblízka přestřelil po vybídnutí od Sáčka. V 80. minutě spálil slibnou příležitost také jablonecký Acosta, který po narážečce s Doležal střílel pánu Bohu do oken. Za dalších pět minut vznikl velký závar před svatyní hostů, po které vymyslel elegantní lob Kanga, ovšem Hanuš na poslední chvíli odvrátil míč do zámezí.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0 (Kanga z penalty)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že domácí to nepustěj Jablonci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele