základní část, 2. kolo
20.07.2019 19:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta doma zaslouženě porazila Jablonec

Fotbalisté Sparty dali zapomenout na týden starý nezdar se Slováckem a doma na Letné to tentokrát byli oni, kdo dvakrát skóroval a udržel čisté konto. Pražané sice prosadili až po změně stran, ale Severočeši na zásahy Hložka a Kangy odpovědět nedokázali.

Trenér Václav Jílek udělal oproti zápasu se Slováckem hned čtyři změny a v sestavě se například neobjevil ex-jablonecký Michal Trávník. Sparta v prvním kole gól nedala, ovšem v tom druhém jásalo letenské publikum už ve 3. minutě, byť marně, protože Hložkův zásah neplatil kvůli předcházejícímu faulu na brankáře Hrubého. Stejná dvojice hráčů se připomněla i v následujícím momentu, kdy Hložek hlavičkoval a Hrubý schoval balón bezpečně v náruči. Začátek zápasu napověděl v jakém asi duchu se bude první poločas nést.

Sparta byla skutečně aktivnější a v 11. minutě přišla první opravdová gólovka, Plavšićův centr doplachtil přesně k Liboru Kozákovi, který trestuhodně hlavičkoval o zem vedle. Tím symbolicky odstartoval plejádu zmařených příležitostí, které následovaly. Zhruba po půlhodině hry orazítkoval po rohovém kopu břevno Hložek a Kozák znovu zblízka nepochopitelně zaváhal a netrefil branku. Jablonec jen zázrakem zatím neprohrával. Co se týče hostů, směrem dopředu byl nebezpečný Matoušek, ale sparťanská defenzíva si ho dobře hlídala a střelecký pokus Holíka zase lapil Nita.

Poměrně slušný herní projev Sparty byl v prvním poločase bez gólového vyjádření a toho mohl pět minut po přestávce využít Jovović, jehož obstřel ale neskončil v síti. V 56. minutě zazdil další tutovku Kozák, ale za dalších šest minut už Letná burácela. Plavšićův centr znovu doputoval k Hložkovi a velký talent v dresu Letenských hlavou otevřel skóre utkání. Sparta vedla zaslouženě a i když její aktivita po vstřeleném gólu polevila, Jablonec se do hry prakticky nedostával. Na hřiště se během druhé půle dostal i Michal Trávník a byl u toho, když Tetteh jeho pobídku poslal jen do Hrubého a Hašek pak zcela minul branku.

Jílkovi svěřenci se nakonec dočkali i druhé branky a tím si utkání definitivně pojistili. Sáček posunul balón na Kangu, jehož parádní rána z pětadvaceti metrů skončila v síti. Kanga tak odčinil nepovedené utkání se Slováckem a pojistil domácím první ligové vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
willdonor

prosim

------------------------(?útočník?)--------------------------

Hložek-----------------Trávník-------------------Plavšič

------------------Frýdek----------Hašek-------------------

Hanousek------Štětina-------Lishka----------Zahustel

________________HEČA___________________

Reagovat
John Obi Mikel

1:0 (Kanga z penalty)

Reagovat
vanGomm

Druhou prohru a navíc doma by si už Sparta dovolit neměla.Tip 1X.

Reagovat
ondrasch77

3:2, po našem vedení 0:2

Reagovat
coral

Sparta opět nevyhraje a pokud uhraje remízu, bude to její maximum. Trenér Jílek bude prvním odvolaným trenérem v lize. Měl raději zůstat tam, kde byl - v Olomouci. S hráči, které má momentálně Sparta k dispozici, by nic nedokázal ani ten nejlepší trenér. Chybí kvalita, převládá průměr. Jediná možnost je vše rozprášit a začít s úplně jiným, novým kádrem.

Reagovat
smazaný uživatel

boze ty jsi chytrolin. a proto hlidas v Tescu u pokladny

Reagovat
Bucky

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele