základní část, 23. kolo
29.02.2020 17:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Sparta pokračuje v trápení. Doma si neporadila ani se Zlínem

Sparta ani ve třetím jarním zápase nezvítězila a opět rozzlobila vlastní příznivce. Proti Zlínu se letenským už sice povedlo po dlouhé době skórovat a konečně také bodovali, jenže remíza 2:2 je pro náročné publikum pořád málo. Pražané tak zůstávají spolu s množstvím dalších celků blízko šesté pozice, hostující "Ševci" si také nemohou moc pískat, neboť zůstávají na nepříliš uspokojivém třináctém místě.

Utkání se pro domácí špatně vyvíjelo již v prvním poločase, kdy přišli o vyloučeného Georgese Mandjecka. Po změně stran se nicméně Sparta dostala hned dvakrát do vedení, avšak Zlín pokaždé našel odpověď. Dramatická byla především samotná koncovka klání, kdy padly dvě branky na obou stranách v rozmezí dvou minut.

V sestavě letenských došlo po nezdaru v Olomouci ke dvěma změnám. Do základu se po karetním trestu vrátil záložník Frýdek, Hložek se zase z hrotu stáhl víc do středu pole, aby v útoku uvolnil místo pro Tetteha. O svou pozici naopak přišli Dočkal s Plavšićem. K proměně došlo také u hostů. V obraně se místo Azackého po jednozápasové pauze objevil Cedidla, post levého křídla obsadil Bartošák a v útoku se ukázal uzdravený Poznar.

Vedení se ve třetí minutě malém ujal Zlín. Mandjeck začal pro sebe nešťastné utkání chybou, po níž Jiráček oslovil Fantiše, jenž však přeloboval gólmana Heču i jeho svatyni. Domácí odpověděli o šest minut později. Tetteh bravurní šajtlí našel napravo Karlssona, který se chystal k zakončení, jenže mu do dráhy vběhl spoluhráč Kanga spolu s bránícím Cedidlou a z příležitosti sešlo. Vzápětí se na druhé straně po akci Poznara s Jawem dostal ke střele Čanturišvili a pouze blok Hancka zabránil téměř jistému gólu.

K jednomu z klíčových momentů duelu došlo ve 25. minutě. Mandjeck dokonal své nepovedené představení faulem na unikajícího Poznara, načež od sudího Orla nejprve uviděl žlutou kartu, avšak po zásahu videorozhodčího dostal kartu červené barvy a ze hřiště se předčasně poroučel. Z následné standardní situace trefil Hlinka zeď soupeře a Jawo z dorážky minul bránu. Sparta se i v oslabení brzy hnala do tutovky. Konkrétně to byl Tetteh, kdo utekl obraně Fastavu, jenže v pokutovém území si míč poněkud zbytečně zasekl a navrátivší hosté nebezpečí zažehnali.

Zlín měl svou obrovskou šanci za další dvě minuty. Na Jiráčkův centr si naskočil Poznar a tvrdou hlavičkou rozezvonil břevno. Výčet šancí první půle uzavřel těsně před odchodem do kabin Tetteh, který hlavou zakončil rohový kop Kangy, ale brankář hostů Rakovan si připsal vcelku snadný zákrok.

Po změně stran začali lépe Pražané. Vindheim ještě mířidla neseřídil, Frýdek jen otestoval Rakovanovu připravenost a Karlsson po pěkném průniku na pravé straně nechal vyniknout právě brankáře Moravanů. V 54. minutě už ale bylo na Letné veselo. Frýdek nakopl míč dopředu na Tetteha, ten předal na pravou stranu zlínskou obranou naprosto opomenutému Karlssonovi, jenž měl dost času na to, aby propálil Rakovana, čímž poslal Spartu do vedení.

"Ševci" se však poměrně rychle zmátořili. První vlaštovku vyslal v 65. minutě Bartošák, jenž z dobré pozice ve vápně pálil vedle tyče. Za dvě minuty už bylo skóre srovnané. Nejprve domácí Sáček ztratil balón, načež Jiráček poslal pas za obranu na Poznara, ten obhodil Heču a z ostrého úhlu přesně zakončil do odkryté brány.

To nejlepší nakonec přinesl závěr, kdy hlavní roli sehráli náhradníci obou týmů. V 88. minutě přišel hostující Matejov lacině o míč, Kanga poté nacentroval na Kozáka a sparťanský žolík hlavou vrátil letenských těsný náskok. Ten ale vydržel Pražanům sotva něco přes minutu. Hosté se totiž ihned po rozehře vydali na zteč a Matejov své zaváhání z pár okamžiků dozadu ukázkové odčinil, když odražený míč křižnou ránou napálil přesně k tyči - 2:2. V nastaveném čase měli oba celky ještě jednu šanci na změnu stavu, jenže Jiráček i Kanga pálili těsně nad břevno a na dělbě bodů nic nezměnili.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
FC Parma

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele