základní část, 6. kolo
18.08.2019 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Hašek vystřílel Spartě vítězství nad ostravským Baníkem

Výkon Sparty proti Baníku sice příliš nenadchl, ovšem na bezzubého soupeře to stačilo. Pražané se tak oklepali po vyřazení z Evropské ligy, Slezané naopak po dvou vítězných taženích prohráli. Výhru domácích zařídil dvěma přesnými zásahy Martin Hašek.

Trenér Letenských Jílek mnohé překvapil svým výběrem sestavy. V ní se nečekaně objevil záložník Mandjeck, u kterého to přitom vypadalo, že v létě Prahu opustí. Také obrana doznala velkých změn, vedle sebe se zprava seřadili Sáček, Radaković, Hancko a Hanousek. Pouze na lavici náhradníků usedl špílmachr Kanga, místo něj se o tvorbu šancí měl starat především Trávník. Ve středu pole nastoupil ještě Hašek, křídelní prostory vyplnili Hložek s Plavšićem a v útoku opět dostal prostor čahoun Kozák.

Hostům se poslední dvě utkání vyvedli a trenér Páník tak neměl jediný důvod k míchání základní jedenáctky. Do skvělé formy se rozchytal gólman Budínský, obrana při zranění Stronatiho a Pazdery nastupuje v již ustáleném složení Fillo, Procházka, Šindelář a Fleišman. Ve čtyřčlenné záložní řadě figurují Reiter, Jánoš, Hrubý a De Azevedo, v útoku pak působí ex-opavští Kuzmanović se Smolou.

Po opatrném úvodu se Sparta poměrně brzy dostala do vedení. Gólovou akci rozjeli Sáček s Hložkem, Hašek poté napřáhl před pokutovým územím k přízemní střele, kterou zastavila až síť Budínského svatyně. Po vstřelené brance se domácí uklidnili a nepouštěli Baník téměř k ničemu. Až ve 20. minutě vystřelil Jánoš, jenže podklouzl a Nita si připsal snadný zákrok.

Delší dobu se nic zajímavého nedělo, až ve 34. minutě orazítkoval po rohovém kopu břevno Procházka. Minutu poté poslal Kuzmanović slušný centr do pokutového území, kde v dobré pozici hlavičkoval Hrubý, zamířil však pouze do Nitovy náruče. Se šancemi se najednou roztrhl pytel. Na druhé straně postupoval na Budínského Kozák, jenže ve vyložené šanci selhal a pálil vedle. Atraktivní podívaná pokračovala, další střelu vyprodukoval hostující Kuzmanović, zadní tyč ale taktéž minul.

Slezané zapnuli na vyšší obrátky, přesto těsně před pauzou inkasovali podruhé. Radakovićův nevinný nákop propadl za obranu, kde se zničehonic zjevil Hašek. Ten byl u míče dříve než Budínský a hlavou i s pomocí tyče skóroval v zápase podruhé. Bývalý záložník Bohemians byl tak hlavním strůjcem poločasového náskoku.

Po změně stran nepřišel očekáváný tlak hostů, jelikož jim vůbec nešla kombinace. Letenští se zase pochopitelně nikam nehnali. Až v 70. minutě zkusil štěstí z přímého kopu Plavšić, ovšem nemířil přesně. Pět minut poté prověřil Budínského střídající Tetteh a stejný hráč pálil nebezpečně z úhlu také v 77. minutě. Ghanský útočník nevyzrál na brankáře Slezanů ani za další dvě minuty a z následné dorážky chtěl hattrick zkompletovat Hašek, jenže taktéž ztroskotal na Budínském.

Také Baník se ke konci dostal k zajímavým příležitostem. Kuzmanovićovu hlavičku ale lapil Nita a Diop pálil jen na tribunu. Nepřesné pokusy Kuzmanoviće z přímého kopu a Trávníka z nastavení byly již labutími písněmi a na konečném stavu nic nezměnily.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
HorajzmAmmann

1:1

Kanga - Azevedo

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědav na konfrontaci Štětina-Smola snad výhra 1:2

Reagovat
kecipep

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
čolo

Ty sis je v tom dvojzápase dobře proskautoval!

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

no tak tady nemohu jinak jak X2 .proč. Mimo nástavby poslední výsledy vyrovnané , je načase aby Ostrava uspěla ,poslední výsledky Sparta uhrála ale otázka s čí pomocí.po utkání v Turecku a krátké době k utkání s Baníkem nevěřím že by to Sparta dala.Možná se mýlím ale co když ne . Kurz na x2 je super.

Reagovat
ondrasch77

Tady to může dopadnout jakkoliv

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Izy 3:0

Reagovat
Migelinh0

Nějaký stream prosím?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Chci se zeptat, po Kozákově střídání dohrál s páskou Sáček?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele