základní část, 7. kolo
25.08.2019 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Tradiční drama Liberce se Spartou dopadlo lépe pro domácí

Zápas Liberce ze Spartou rozhodně nezklamal. Přinesl očekávané množství vyhrocených momentů a nakonec výhru domácích 3:1. Hlavní postavou utkání byl záložník Tomáš Malinský, jenž se zapletl do všech branek Severočechů. Pražané zase pokračují v nevyrovnaných výkonech.

Do sestavy se po delší době dostal pravý bek Fukala, tím pádem se do středu obrany posunul Mikula. Kromě potrestaných Oscara s Marou chyběl Slovanu také Karafiát, šanci tak dostali Alibekov s Malinským. Letenští postrádali Kangu a Mandjecka, do základu se tak vrátil Krejčí. V útoku pak místo Kozáka nastoupil Tetteh.

První pozdrav na brankáře hostů Niţu poslal ve čtvrté minutě Potočný, jeho volej ale rumunský gólman pohodlně chytil. Za Spartu odpověděl Sáček, trefil však pouze světelnou tabuli na střeše. V jedenácté minutě vyrobil Hancko obrovskou chybu v rozehrávce a Severočeši šli do přečíslení dva na jednoho, jenže Potočný zkazil přihrávku, kterou lapil pozorný Niţă. Ve 22. minutě si zákrok připsal také strážce liberecké svatyně Nguyen, jenž si poradil s ránou Tetteha.

Ve 24. minutě byl v akci zase Niţă, který lapil hlavičku Fukaly po rohovém kopu. Dlouhou dobu se nic nedělo, až těsně před přestávkou zahrávala Sparta přímý kop z nadějné pozice, Hancko ale našel pouze Nguyenovy rukavice. První půle mnoho vzrušení nepřinesla, nejdůležitější moment ale přišel v nastavení. Radaković špatně odkopl míč, který uzmul Malinský. Záložník Liberce překvapil všechny, především pak Niţu, když z úhlu místo centru vystřelil a k údivu celého stadiónu rozvlnil síť - 1:0.

Po změně stran se jako první do zakončení dral Hložek, Nguyena však příliš nezaměstnal. V 53. minutě zahrávali hosté standardní situaci a Hancko z opakované střely trefil tyč. V protiakci pelášil dopředu Malinský, kteří v pokutovém území spadl po kontaktu s Hanouskem. I když se z opakovaných záběrů zdálo, že došlo k faulu na obránce Sparty, po konzultaci s videorozhodčím nařídil sudí Julínek penaltu pro Liberec. Tu proměnil Potočný a zařídil domácím dvoubrankový náskok.

Hosté byli v útlumu, ale v 63. minutě je znovu nastartoval Hložek, který z dálky napřáhl a povedenou střelou překonal Nguyena. Hned za minutu hlavičkoval na druhé straně po centru Hybše Malinský, trefil však pouze dobře postaveného Niţu. Tři minuty poté usiloval o vyrovnání Trávník, jenže jeho obstřel se neujal. Vzápětí se v tutovce po vysunutí od Hložka objevil Tetteh, Nguyen jej však vychytal.

Letenští chtěli alespoň vyrovnat, v 80. minutě jim ale plány zkazil třetí zásah Liberce. Střídající Musa unikl spolu s Malinským a druhý jmenovaný zblízka uklidil míč do sítě. Niţu poté ještě ohrozil Alibekov jedovatou střelou z dálky. V dlouhém osmiminutovém nastavení mohl snížit Hašek, ovšem z jasné pozice hlavičkoval pouze do tyče. Stav tak zůstal do konečného hvizdu nezměněn.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
willdonor

0:1

pan Libor Kozák

Reagovat
ondrasch77

Tady cokoliv, Sparta po duelu dva zraněné hráče...

Reagovat
FC Parma

1:1

Reagovat
boryland

2:0...…………..

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
mario23

1:3

Tady není o čem.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jilek vubec neumi cizi jazyk, nebo proc tak chorobne ignoruje zahranicni hrace?

Kaya urcite mel dostat sanci

Mandjeck minule zahral skvele a dnes ani lavce

Kanga nejlepsi hrac Sparty v sezonu a podruhe absentuje

Karlsson jeste vubec nedostal sanci

Tak jak Sparta chtela na silu zahranicni muzstvo, tak z nej ted na silu dela Jilek Cesko-Slovensky muzstvo? To je zase amaterismus

Reagovat
smazaný uživatel

U Kangy a Manjecka psali, že mají zdravotní problém a proto nebyl ani jeden vůbec povolaný k zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrat v Boleslavi po pohlednym fotbale 3:4 neni ostuda, prohrat se sterilnim fotbalem 1:3 v Liberci uz ale ostuda je!

Nastesti pan Jilek skvele zareagoval na prohru v Boleslavi, nasel vinika a vyradil ho ze sestavy a tim nasmeroval Spartu k zarivym zitrkum Je to zkuseny trener kazdym coulem

Reagovat
adam77

Chci vědět kdy vypíšou sázkové kanceláře .Dokdy vydrží Jílek u kormidla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele