základní část, 4. kolo
03.08.2019 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Olomouc vyválčila v Liberci hubené vítězství

Olomouci stačila jediná branka k tomu, aby vyhrála v Liberci. Autorem branky byl Jakub Plšek, který se prosadil na konci prvního poločasu. Domácí měli největší šanci na srovnání v samotném závěru, kdy se míč po ráně do břevna odrazil na brankovou čáru.

První zajímavá šance přišla ze strany Hanáků v páté minutě. Kerbr vyslal z levé strany pas na Yunise, který zakončoval nůžkami, trefil však pouze dobře postaveného brankáře Slovanu Nguyena. Jinak viděli diváci nezáživný úvod, zajímavou zmínkou je snad jen střídání zraněného záložníka Olomouce Greššáka, jehož nahradil Zmrzlý. Po půlhodině hry šli domácí do přečíslení, avšak Potočného střelu lapil gólman Reichl. Ještě hůře si útočník Liberce vedl ve 34. minutě, kdy pálil nepřesně.

Ve 35. minutě měl slibnou šanci Malinský, který se spoluhráči postupoval vpřed, zvolil snad to nejhorší řešení, a sice oblouček, který s ledovým klidem lapil Reichl. Trest na druhé straně přišel o pět minut později. Severočeši ztratili míč ve středu pole a hosté následně vyrazili do útoku. Pilař vynikajícím centrem našel v pokutovém území Plška, jenž nastavil nohu a překonal Nguyena - 0:1.

Po změně stran se domácí hnali za vyrovnání. V 55. minutě hlavičkoval Karafiát mimo tři tyče po pasu od Potočného, za další dvě minuty se za brankou tlačil střídající Kuchta, ovšem Reichl na poslední chvíli balón zkrotil. Ani Olomouc ale nebyla bez šancí. V 58. minutě po delší době opět zafungovala spolupráce mezi Kerbrem a Yunisem, načež druhý jmenovaný zamířil hlavou jen o chlup vedle Nguyenovy svatyně. O tři minuty později Nguyen nezachytil dlouhý nákop a následně musel likvidovat dorážku Kerbra.

Na lavičce Slovanu během utkání plály emoce, žlutou kartu od sudího postupně viděli trenér Hoftych i jeho asistent Medinský. Hanáci mezitím dál hrozili, v 70. minutě Nguyen jen taktak vytěsnil tvrdou ránu Falty. O čtyři minuty později se konečně zase připomněli domácí, avšak Alibekov, který Liberec posílil v průběhu týdne, hlavičkoval po rohovém kopu slabě a Reichl pumlíč ukryl.

V 86. minutě měl Liberec ještě jednu obrovskou šanci na srovnání. Hybš poslal centr do šestnáctky, kde se do míče z první opřel Pešek a trefil břevno, načež se míč odrazil na brankovou čáru a následně zpět do pokutového území. Severočeši signalizovali, že míč přešel brankovou čáru, rozhodčí však gól neviděl a ani opakované záběry jasně neprokázaly, že by Slovan dosáhl branky. Olomouc si tak ze severu Čech odvezla důležité tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

benes, jemelka beton

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele