základní část, 24. kolo
08.03.2020 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Liberec nedal šanci Opavě a nadále stoupá tabulkou

Opava nenavázala na vítězství z minulého kola a spadla z hrušky tvrdě na zem. V Liberci schytala čtyřgólový direkt, přičemž domácí v prvé řadě trestali hloupé chyby soupeře. I díky dvoubrankovému příspěvku Jana Kuchty vyletěl Slovan alespoň dočasně do skupiny o titul. Opava zůstává předposlední.

Domácí nastoupili ve víceméně očekávaném složení. Otazník se vznášel zejména nad postem ve středu pole vedle Mary, který místo Alibekova nakonec obsadil Hromada. Na straně hostů se hlavní změna odehrála v útoku. Kvůli karetnímu trestu chyběl Dedič, jehož zastoupil Juřena. Šanci dostali také záložníci Jursa s Texlem, přičemž druhý jmenovaný se vrátil poté, co kvůli dohodě o hostování chyběl před týdnem v duelu proti Olomouci.

Do vedení mohli jít po sedmi minutách hry Slezané, ovšem Dordić nedosáhl na přihrávku Juřeny. Šest minut poté se směrem dopředu předvedl i Liberec. Brankáře SFC Fendricha prověřil střelou z úhlu Malinský.  Za dalších pět minut bylo zase rušno na druhé straně. Po standardní situaci pálil Jursa, jehož pokus kryl gólman Severočechů Nguyen.

V 27. minutě už padla úvodní branka zápasu. Po nepřesné rozehrávce hostů poslal Mara centr na Kuchtu, jenž se zjevil za obranou a tváří v tvář Fendrichovi si poradil - 1:0. O dvě minuty později navíc útočník Slovanu vybojoval pokutový kop, z něhož se nekompromisně trefil Mara, čímž navýšil vedení domácích. Sám Kuchta mohl další gól přidat ve 40. minutě, jenže Fendricha tentokrát nepřekonal a následně míč padající do brány odkopl Hrabina. Aktivní konec první půle ze strany Liberce uzavřela Malinského tečovaná rána mimo bránu.

Jestli Opavané spoléhali, že Slovan se chytne do pasti Josefa Csaplára, tak je ve 47. minutě potkalo kruté vystřízlivění. Fendrich totiž na nerovném terénu netrefil míč ideálně a jeho chybu nekompromisně potrestal blízko přítomný Kuchta - 3:0. Forvard Severočechů uzavřel před svým vystřídáním své učinkování v utkání vybojovaným míčem a následnou přihrávkou do šance Băluţovi, ale rumunský záložník pálil nad břevno.

Slezané se nevzdali a pokoušeli se zdramatizovat klání u Nisy. V 63. minutě byl tomu blízko Rychlý, jenž prodloužil balón od Zavadila do břevna. Krátce poté skončil Jursův pokus po rohovém kopu těsně vedle tyče. Liberec zahrozil v 66. minutě z brejku, po němž po přiťuknutí od Băluţy střílel nepřesně Mara. Pár okamžiků nato našel Hromada v pokutovém území Băluţu, jenž z otočky mířil do tyče. Aktivní Rumun nevyzrál na Fendricha ani v 72. minutě po nájezdu z levé strany a po následném rohovém kopu pálil stejný hráč akrobaticky vedle brány.

Tempo hry poté opadlo, až v 83. minutě se opět předvedl Băluţă, jenž to tentokrát zkusil technicky, avšak jeho pokus skončil na boční síti. Čtyři minuty poté už se fanoušci Slovanu radovali počtvrté. Rychlý pokazil rozehrávku pod tlakem Malinského, který následně vystřelil nekompromisně pod břevno Fendrichovy svatyně. V samém závěru zase zkoušel štěstí Băluţă, jen ale potvrdil, že neměl střelecký den. V konečném účtování zápasu jej to ale nemuselo mrzet.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele