základní část, 28. kolo
06.06.2020 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Liberec zachraňoval bod s Mladou Boleslaví v samém závěru

Liberec přivítal po utkání s Jabloncem dalšího soupeře z nedalekého okolí, tentokráte proti němu stanula Mladá Boleslav, které se po koronavirové přestávce příliš nedaří. A byla to nakonec na Stadionu U Nisy docela velká divočina. Čtyři branky, dvě červené karty. Suma sumárum byla dělba bodů logickým a nejspravedlivějším řešením tohoto duelu.

Mladá Boleslav vstoupila do utkání hodně zostra. A už po dvou minutách hry se ujala vedení. Domácí kapitán Karafiát poslal mizernou přihrávku na spoluhráče Kačarabu, ten si nedovedl poradit s napadajícím Jiřím Klímou, a ten chybnou spolupráci obou stoperů náležitě potrestal. Následně mohl náskok hostů navýšit Janošek, avšak těsně sokovu bránu minul.

Liberci zprvu trochu trvalo, než se dostal do optimálního zápasového rytmu. V podstatě nějakým způsobem zahrozil až ve 22. minutě Mara, jenomže z hranice šestnáctky nezamířil nejlépe. Naopak ve 27. minutě mohlo být pro Severočechy znovu zle, neboť na půlce vyrobil velkou hrubici Alibekov, nakonec ale pronikajícího Ladru stačil sám včas odzbrojit.

Situace se začala obracet k lepšímu ve prospěch Slovanu ve 37. minutě. Kuchta se dostal za mladoboleslavskou defenzivu a unikal, zezadu ho stáhl za dres Jakub Klíma, který za zmaření zjevné brankové možnosti obdržel po právu zaslouženou červenou kartu. Trvalo jen chvilku a svěřenci trenéra Pavla Hoftycha nabídnutou přesilovkou vlastně hned zužitkovali.

A byla to opravdu vážně velká minela hlavně v podání Šedy, brankáře Středočechů. Možná že mu Zelený adresoval trochu riskantní autové vhazování, Šeda však opravdu velmi dlouho otálel s dalším rozehráním akce, až ho presující Kuchta tak překvapil, že už nestačil dostat míč dostat do bezpečí. A od jeho protivníka se odrazil lehkomyslně do brankové sítě.

Jestli se Liberci příliš nevydařilo první dějství, to druhé bylo v jeho podání přece jenom lepší. Tedy alespoň jeho samotný začátek. Ve 49. minutě se snažil překonat Šedu hlavičkující Koscelník, což se mu ve finále i povedlo, nicméně na brankové čáře zasáhl včas obránce Tatajev. V 55. minutě se opětovně ozval Kuchta, hlavou ale Šedu výrazně nepřekvapil.

Po hodině hry přišel na řadu jeden z dalších klíčových momentů. Budínský z vápna vypálil, trefil ruku bránícího Karafiáta, a poté, co sudí Tomáš Klíma zkontroloval celý případ na videu, se rozhodl pro nařízení pokutového kopu. K němu se jako exekutor postavil sám hostující kapitán Budínský, jenž tvrdou střelou propálil libereckého gólmana Nguyena.

Čtvrthodinu před koncem také Liberec zjistil, že bude muset dohrávat v oslabení, jelikož za faul na Jiřího Klímu vyinkasoval druhou žlutou a následnou červenou kartu Kačaraba. Výběr kouče Jozefa Webera ovšem těsný náskok nakonec neudržel. Nguyen poslal poslední dlouhý nákop do pokutového území, kde si balón do vlastní sítě srazil hlavou Tatajev.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele