základní část, 13. kolo
19.10.2019 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Liberec v čtyřgólovém derby remizoval s Jabloncem

Chvíli to trvalo, ale nakonec podještědské derby přineslo napínavou podívanou s mořem šancí. V gól vyústili čtyři z nich, po dvou na každé straně, takže Liberec se s Jabloncem rozešel smírně. Všechny branky padlo v rozmezí třinácti herních minut na přelomu obou poločasů. Domácí tak zůstávají ve středu tabulky, hosté zůstávají pátí.

Do sestavy domácích se po jednozápasové pauze vrátil stoper Chaluš. Šanci nově dostali také záložníci Pešek s Marou a místo vykartovaného Musy se v útoku objevil Kuchta. Jedenáctku hostů po absenci proti Slavii posílil Sýkora, zato chyběl zraněný Matoušek, jehož nahradil Kratochvíl.

U Nisy toho k vidění zprvu mnoho nebylo. až po půlhodině hry podnikl zajímavý průnik Sýkora, načež přihrál pod sebe Kratochvílovi, který však pálil jen na tribunu. Poté začal Jablonec zatápět. Ve 36. minutě vyslal Jovović parádní ránu, která skončila na tyči. Ve 44. minutě se už ale hosté radovali. Krob našel centrem hlavu Sýkory, jenž míč umístil přesně k tyči.

Hráči po změně stran jakoby chtěli divákům vynahradit nezáživné představení z první pětačtyřicetiminutovky. Vše začal ve 47. minutě volejem domácí Pešek, který ještě brankář Hrubý kryl. Čtyři minuty poté se již ale Slovan dočkal vyrovnání. Hybš napodobil Kroba a nadýchaným pasem oslovil Mikulu, jenž v souboji přelstil Sýkoru, a hlavičkou rozjásal většinu tribun u Nisy.

Hned po gólu to však byl Sýkora, kdo se prohnal přes Mikulu a perfektně načasovanou přihrávkou vyslal Kratochvíla, která zblízka přelstil gólmana Nguyena a vrátil Jablonci vedení. Na výpadek z koncentrace chtěli domácí co nejdříve odpovědět. V 54. se Hrubý musel pořádně protáhnout, aby zneškodnil pokus Mary. Vzápětí se Hrubý zase vyznamenal, když zlikvidoval nájezd Hybše.

V 57. minutě se už Slovan radoval z branky. Baluta vysunul Peška, ten se prosmýkl okolo Břečky a zblízka došoural míč za brankovou čáru. Za dalších deset minut mohl obrat skóre dokonat Potočný, avšak hlavičkoval těsně nad břevno.

Závěr přinesl ještě dramatickou podívanou. Nejprve Pilík v 84. minutě pálil z první jen těsně vedle tyče. Poslední minuty pak patřily Liberci. Jenže Potočný poslal standardní situaci ze slibné pozice těsně za pokutovým územím nad bránu a stejně dopadl totožný hráč v nastavení, kdy zahodil obrovskou šanci po centru Malinského.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat
FC Parma

0:3

Reagovat
vanGomm

2:0,nebo 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele