základní část, 17. kolo
23.11.2019 14:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Zlín neměl v Liberci nárok a odvezl si pět gólů

V hodně jednoznačnou záležitost se změnil duel mezi Libercem a Zlínem. Domácí vyhráli jednoznačně 5:0, o což se dvěma brankami zasloužil Potočný. Po jedné trefě zapsali Breite, Musa a Pešek.

Na úvodní gól nemuseli diváci dlouho čekat. Už v šesté minutě Malinský pronikl do pokutového území a naservíroval míč Radimu Breitemu, jenž z malého vápna bez velkých obtíží skóroval. Po dvaceti minutách už bylo vedení dvojnásobné. Malinský tentokráte z pravé strany poslal míč na vzdálenější tyč, kde hlavičkoval Petar Musa a navýšil vedení Slovanu.

Ještě před poločasem přidali Severočeši třetí trefu - a potřetí v tom měl prsty Tomáš Malinský. Ten opět našel svým centrem přesně svého spoluhráče, tentokráte Romana Potočného, jehož levačka z voleje rozvlnila síť a zavdala jeho spoluhráčům i fanouškům důvod k oslavám.

Oba týmy ještě mohly před pauzou skórovat. Železník po dobrém náběhu za obranu namísto korekce skóre napálil břevno, na druhé straně se musel proti Breitemu blýsknout Rakovan. Po návratu ze šaten znovu slavili Liberečtí. Musa se tentokráte ujal role nahrávajícího, když nacentroval na Romana Potočného, který se ani tentokráte nemýlil.

Jako by špatných zpráv pro ševce nebylo dost. Potočný mířil sám na gólmana, což se nelíbilo Pablovi Podiovi, který jej nedovoleně zastavil a po zásluze viděl kartu červené barvy. Potočný byl i nadále velmi aktivní, jeho další pokus se mezi tři tyče nevešel, později zase nevyzrál na Rakovana.

3 333 diváků sledovalo následnou akci Slovanu. Potočného šanci nejprve zlikvidoval Rakovan, Hybšovu ránu z druhé vlny zastavil bránící hráč. Pátou trefu slavili domácí deset minut před koncem. Buchta zpracoval nechtěně míč pro Jakuba Peška, který gólmana šikovně překonal. Liberečtí se tak vyšvihli do horní poloviny tabulky, Zlín zůstává třináctý. 

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
ondrasch77

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Ta návštěva se tedy povedla 3 333

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele