základní část, 11. kolo
30.09.2019 18:00 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Liberec otočil a v přestřelce udolal nováčka z Českých Budějovic

Hned šest branek, téměř třetinu ze všech v celém kole, viděli diváci, kteří přišli na stadion U Nisy na pondělní dohrávku mezi Libercem a Českými Budějovicemi. Skóre otevřel Băluță, na kontrovali Ledecký s Bradnerem. Potočnému, Musovi a Marovi se však podařilo otočit.

Už první větší příležitost rezultovala v gól. Za vápnem napřáhl Musa, jeho střela se od tyče odrazila směrem na penaltu. Tam dobíhal Alexandru Băluță a otevřel nejen gólový účet utkání, ale i svůj ligový v dresu Liberce. A mohl jej rovnou i rozšířit, Staněk však svou chybu v rozehře napravil a Rumunovu střelu vychytal.

Ze standardky ještě zahrozil Karafiát, pak však otěže převzali hosté. Mustedanagićovu ránu ještě Nguyen horko těžko vyškrábl, bezmocný ale už byl o pět minut později. To z pravé strany odcentroval Kladrubský a David Ledecký, který vystřídal zraněného Rabušice, hlavou překonal brankáře.

Jen o pár desítek vteřin později už Dynamo vedlo. Ofsajdové postavení si pohlídal Patrik Brandner, jenž prchl domácí obraně a bez potíží Nguyena překonal. Po čtvrtině utkání bylo opět srovnáno. Z pravé strany odcentroval Malinský, na zadní tyči si balón našel Roman Potočný a do protipohybu Staňka skóroval.

Jelikož Musa pálil jen nad břevno, odcházelo se do šaten za nerozhodného stavu. Po návratu z nich chorvatský útočník prověřil Staňka z úhlu, poté jej Potočný dokonce překonal, ale na brankové čáře zastoupil Sivok.

Petar Musa byl za svou snahu přece jen odměněn a v deváté minutě druhé půle skóroval. Stál totiž přesně tam, kam mířil rohový kop Potočného. Musa jen nastavil chodidlo a poslal míč do poloprázdné brány. Znovu vyrovnat mohl Kladrubský, jehož centr proletěl jen těsně vedle Nguyenovy tyče.

Kladrubský však poté předvedl i neslavný moment. V pokutovém území trefil loktem Potočného, na což sudí reagoval nařízením pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal stoper Kamso Mara a střelou do horního rohu uklidnil liberecký tým.

I zbytek utkání nabídl spoustu akce. Kuchta bránu netrefil, Schranz se neúspěšně pokusil zaskočit vyběhnutého Nguyena. Băluță poté dokonce popáté dostal míč do brány, jenže vinou ofsajdového postavení nemohl být gól uznán. A ačkoliv v závěru neuspěl ani Fukala, vyhoupl se Slovan do horní poloviny tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele