základní část, 22. kolo
22.02.2020 14:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Kuchtův povedený výkon zajistil Liberci tři body

Až dosud v tomto ligovém ročníku Jan Kuchta střelecky mlčel, nyní ale svému Liberci zařídil vítězství nad Bohemians. V úvodu vybojoval Marou proměněnou penaltu, na kterou dokázal odpovědět Nečas, zareagovat na jeho dvě trefy však už Klokani nestihli.

Liberec už od začátku ukazoval, že to s útokem na evropské poháry myslí vážně. Balutova rána sice ještě postrádala razanci, poté však v souboji gólmana Le Gianga s Kuchtou došlo ke zbytečnému faulu brankáře a sudí Orel nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Kamso Mara, který nechytatelnou ranou otevřel skóre.

Tentýž hráč zanedlouho pálil příliš vysoko, Kuchtovu střelu zase vytáhl gólman. To umožnilo Klokanům udeřit hned z první nebezpečné situace. Přetažený centr vracel na malé vápno Schumacher, tam už číhal Jakub Nečas a srovnal gólový účet utkání.

V pětatřicáté minutě už ale zase byli v lepší náladě domácí. Na konci pohledné akce vysunul Mara za obranu Jana Kuchtu, který ranou mezi nohy pokořil Le Gianga. Autor branky vzápětí našel ve vápně Balutu, jehož volej pod břevno zlikvidoval hostující brankář.

Nedlouho po návratu ze šaten Slovan své vedení zdvojnásobil. Baluta poslal do úniku Malinského, jehož přihrávka po zaváhání Bederky propadla k Janu Kuchtovi, jenž se prosadil v tomto utkání již podruhé. V minutě šestasedmdesáté se poprvé musel předvést Nguyen, pro nějž ale byla Köstlova hlavička snadným soustem.

O několik okamžiků později dotlačil míč do sítě Keita, jenže přihrávající Mosquera nedovoleně atakoval Chaluše a gól uznán nebyl. Bohemians už poté vsadili vše na jednu kartu a nechali volnou bránu, jenže liberecký Pešek si v úniku tři na dva nepohlídal ofsajd a do odkryté klece zakončovat nemohl.

A jelikož novou posilu Mosqueru vychytal Nguyen a úspěch neslavila ani na druhé straně Peškova rána, skončilo utkání dvougólovým vítězstvím Liberce. Ten se tak v tabulce vyhoupl už na šesté místo, Klokani jsou jedenáctí.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady výhru nad Slavií nepotvrdíme 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

pardon 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele