základní část, 30. kolo
14.06.2020 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Liberec neproměnil s Ostravou několik šancí, proto bere pouze bod

Ostrava v posledním kole základní části doslova vyválčila bezbrankovou remízu v Liberci a zajistila si účast v elitní šestce, vzhledem k zaváhání Slovácka i Budějovic by si nakonec mohla dovolit i prohrát. Momentálně se nachází na šesté pozici s pětačtyřiceti body o dva body právě za pátým Slovanem. Severočeský celek měl v nedělním utkání navrch a vytvořil si mnoho vyložených příležitostí, ovšem gólově se prosadit nedokázal.

Ústřední postavou zápasu se stal zkušený brankář Jan Laštůvka, jenž předvedl několik skvělých zákroků. První možnost byla k vidění už po pěti minutách, kdy se Laštůvka blýskl hned dvakrát. Nejprve vychytal tváří v tvář Peška, následně si poradil i s dorážkou aktivního Baluty. Rumunský záložník opět zahrozil po necelé čtvrthodině hry, nicméně svou kroucenou střelou z hranice pokutového území těsně minul pravou konstrukci.

Baník poprvé vystrčil růžky ve 13. minutě. Ze střední vzdálenosti zkusil štěstí Potočný, ale proti jeho ráně dobře zasáhl gólman Nguyen. Zhruba po odehrané půlhodině uspěl Laštůvka v prvním vzájemném souboji s Malinským, když skvěle pokryl volné místo u své bližší tyče a míč vyrazil ramenem. Asi deset minut před přestávkou byl opět vidět Baluta, jeho technický pokus zaplachtil o decimetry vedle vzdálenější šibenice.

Ostrava byla nebezpečná spíše sporadicky, nicméně v poslední minutě první půle napřáhl z úctyhodné vzdálenosti Kuzmanović a Nguyen musel jeho dělovku odvracet do strany. Liberec byl při chuti také po změně stran a blízko ke skórování měl v rozmezí 53. - 55. minuty. Nejprve se po geniální kolmici od Baluty řítil na Laštůvku rozběhnutý Malinský, ale z mírného úhlu vystřelil příliš slabě a hostující strážce byl připraven.

Vzápětí se sedmatřicetiletý brankář vyhoupl do vzduchu a konečky prstů famózně vytěsnil bombu Malinského, ihned na to si poradil s ranou Baluty. Domácí spálili svou největší šanci v 59. minutě, to totiž orazítkoval břevno padající Mikula. Ve zbývajícím průběhu zaváhal Laštůvka při rozehrávce, nicméně svou chybu napravil a zneškodnil střelu Peška. V samém závěru se mohl stát nečekaným hrdinou Baníku teprve sedmnáctiletý záložník Drozd, jenomže jeho nadějný pokus byl na poslední chvíli zablokován.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
veikko

Pokud opravdu nastoupí ve středu zálohy Hrubý a Kuzmanović, tak to bude tak 4:0

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele