základní část, 26. kolo
30.05.2020 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Liberec v závěru setnul doma Slovácko

Liberec v boji o první šestku získal velmi důležité vítězství nad Slováckem a odpoutal se od svého přímého konkurenta na rozdíl čtyř bodů. Po posledním úspěchu nad Českými Budějovicemi se mu tak i nadále daří stíhat třetí Jablonec. Moravský celek dlouho pod Ještědem držel alespoň bod, v samotném závěru však rychle dvakrát inkasoval.

Stadion U Nisy nabídl hrstce diváků, kteří se dostali na tribuny, pořádné drama až do konce. Ačkoli domácí nevstoupili do utkání dobře a prohrávali díky trefě Tomáše Zajíce, do poločasu stačil srovnat z penalty Kamso Mara, následně se nechal vyloučit hostující obránce Michal Kadlec, a v poslední chvíli přesilovku zužitkovali Martin Koscelník a Michal Beran.

V první dvacetiminutovce působily oba týmy poměrně vlažným dojmem. V 5. minutě zahrozil nebezpečněji snad jen Kuchta po Zemanově přihrávce, avšak v zakončení se mu nevedlo dobře, na druhé straně se Slovácko osmělilo zhruba až někdy ve 23. minutě, to když se k hlavičce propracoval Dvořák, nicméně svůj pokus nasměroval pouze nad břevno.

Ve 28. minutě přišel na řadu první přesný zásah tohoto měření sil. Juroška z pravé strany vyslal centr do šestnáctky, na něj si naběhl Zajíc, který z vyložené pozice snadno překonal brankáře Nguyena. Zdálo se, že svěřenci trenéra Martina Svědíka budou mít otěže střetnutí pod vlastní kontrolou, nicméně ve finálních pasážích půle si situaci notně zkomplikovali.

Ve 44. minutě Juroška ve vlastním pokutovém území stáhl k zemi naskakujícího Kuchtu, sudí Dubravský po krátkém váhání přece zapískal a nařídil penaltu. K té se postavil Mara, jenž jako exekutor nezaváhal. Těsně před obrátkou se pak úplně zbytečně nechal vyloučit zkušený Kadlec, jemuž doslova ruply nervy a po napadení Kuchty obdržel po právu červenou kartu.

Druhý poločas zprvu nenabízel v podstatě žádné zajímavější momenty. Slovácko tak trochu tušilo, že všechny body bude získávat s deseti muži v poli velmi stěží, a tak se soustředilo v obraně hlavně nechybovat. Mužstvo kouče Pavla Hoftycha přitom nepůsobilo v ofenzívě nijak kreativním dojmem. Až v poslední desetiminutovce se posunula situace kupředu.

V 80. minutě mohli udeřit hosté, jenže Sadílek ze slušného postavení pouze minul kýžený prostor brány, a naopak domácí na opačné polovině hřiště hned dvakrát skórovali. V 90. minutě zařídil vítězný gól Koscelník, jehož výstavní pumelici gólman Trmal nezastavil, a poté zaúřadoval i Beran, který těžil hlavně z výtečné práce Malinského na levé straně hrací plochy.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz, fcslovacko.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
kecipep

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
oli9

0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele