základní část, 5. kolo
10.08.2019 19:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia opět nezářila, ale Liberec porazila

Stejně jako ve většině předchozích zápasů to nebyl od fotbalistů Slavie zejména ve finální fázi hvězdný výkon, cenné vítězství proti neoblíbenému soupeř z Liberce před prázdnými tribunami si ale pohlídali. Jedinou branku utkání vstřelil před pauzou Masopust.

Sešívaní tlačili soupeře hned od začátku. Van Buren hlavičkoval vedle, dělovku v základní sestavě poprvé startujícího Stanciua zase vytáhl Nguyen. Zavzpomínat na svou jarní trefu v Edenu tehdy ještě v jabloneckém dresu mohl Holeš, jehož střelu však tentokráte zlikvidoval gólman.

Největší šance libereckého týmu přišla po půl hodině. Po Frydrychově ztrátě našel Potočný perfektním centrem Nešického, jenž hlavičkoval vedle tyče. Nedlouho poté už branka padla, avšak na druhé straně. Souček vybojoval na Nešickém míč a odcentroval na Lukáše Masopusta, jehož hlavička zapadla do sítě. Gól do šatny mohl přidat ještě Stanciu, jenže z přímého kopu mířil mimo.

Nadále se skvěle prezentoval Nguyen, který během chvíle zneškodnil Masopustovu fantastickou střelu do vzdálenější šibenice i Frydrychův pokus. Dvacet minut před koncem se musel blýsknout znovu, tentokráte proti Součkově hlavičce po Hušbauerově centru.

Pojistit své vedení mohli červenobílí i v samotném závěru. Po skvělé Hovorkově rozehrávce a van Burenově uvolnění prošel míč až k Hušbauerovi, který však z oblasti penaltového puntíku trestuhodně překopl.

Sám van Buren poté nedokázal svou střelu na bližší tyč procpat za Nguyenova záda. I tak si ale Slavia pohlídala vítězství i čtvrté čisté konto v sezóně a minimálně do nedělního zápasu Plzně vede ligový peloton.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

0:1...……………….

Reagovat
ondrasch77

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia je leto fenomenalni. S tou produktivitou urcite postoupi do LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele