základní část, 22. kolo
22.02.2020 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia odčinila zaváhání a porazila Opavu

Minulý víkend si fotbalisté Slavie připsali první ligovou prohru v sezóně, Eden je však nadále nedobytnou tvrzí. O vítězství 2:0 nad Opavou v úvodním domácím zápase se brankami postarali útočníci Musa a Tecl.

Slezané mohli využít rozpačitého startu domácích, Texl ale na Železníkův centr těsně nedosáhl. Coufalovu nevyužitou šanci z úhlu mohl po standardce potrestat Mondek, jenže přestřelil bránu. Pak už do toho začali slávisté šlapat naplno. Fendrich se musel vyznamenat nejprve proti Olayinkovi a vzápětí i proti dorážejícímu Musovi.

Jen o dvě minuty později se zaskvěl při Provodově šanci, Olayinka zase hlavičkoval nepřesně. Gólu se sešívaní dočkali po půl hodině. Po Hrabinově zaváhání se míč dostal k Petaru Musovi, který přízemní ranou do Fendrichova protipohybu otevřel skóre a připsal si svou první trefu v červenobílém dresu.

Nedlouho poté na Chorvata mohl navázat Olayinka, v tutové příležitosti však nezamířil přesně. Ve stejném duchu se pokračovalo i po přestávce, dvakrát nebezpečně pálil Provod. Jeho kroucenou střelu ze standardky zlikvidoval Fendrich, o dvě minuty později poslal míč mimo.

Deset minut po návratu ze šaten dostal Olayinka konečně míč do sítě, jenže jeho trefa nemohla být pro předcházející ofsajd Musy uznána. Přidat uklidňující gól tak mohl po pohledné kombinaci Zima, jenže střílel vysoko. Stanciův přímák zase srazila obrana na roh.

Ve čtyřiaosmdesáté minutě se mohlo příznivcům Slavie ulevit. Olayinka našel na středu střídajícího Stanislava Tecla, který si umně obhodil Rychlého a přízemní ranou na zadní tyč zdvojnásobil vedení Trpišovského družiny.

Tecl mohl během krátkého působení na hřišti dát třeba i hattrick, jenže nejprve mu radost po přehození Fendricha zkazil vykopnutím z brankové čáry Hnaníček, v nastavení pak nedokázal opavského gólmana propálit. Sešívaní i tak vítězství udrželi a strachovat se o titul momentálně nemusí. Opava zůstává předposlední.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Kocour Klapuška

3:0

Reagovat
boryland

1:1.........

Reagovat
M1ck0

Standa sice pěknej gól, ale to co zase nedal

Reagovat
junglist

to jako jo no... to jsem nevěřil vlastním očím... musel jsem si to pouštět ze záznamu znova a pořád jsem tomu nechtěl věřit. postavit tam sněhuláka tak to snad dá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele