základní část, 16. kolo
10.11.2019 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia příliš nenadchla, i tak celkem snadno přemohla Teplice

Už jsme si víceméně zvykli, že hra Slavie v ligových duelech není zrovna dechberoucí, přesto to sešívaným zpravidla stačí k pohodlnému vítězství. Podobně probíhal i nedělní zápas Pražanů s Teplicemi. Domácí se dlouho zdráhali spustit pořádný gólový uragán, i tak si poměrně bez potíží připsali tři body, neboť soupeř byl dopředu ještě víc bezzubý.

Sešívaní tak stále drží v čele tabulky jedenáctibodový náskok před druhou Viktorii Plzeň a pomalu se blíží k titulu podzimního mistra. Zato Teplice prohrály potřetí v řadě a zůstávají v dolní polovině ligového pelotonu, konkrétně na jedenáctém místě.

Kouč Slavie Trpišovský z větší části nezamíchal sestavou, pouze v záloze se místo Ševčíka objevil Hušbauer a v útoku dostal šanci Yusuf. Lodivod sklářů Hejkal byl po poslední prohře z Českými Budějovicemi pořádně naštvaný a hrozil pořádnou bouřkou v kádru. Nakonec se odhodlal ke třem změnám. Do středu pole se po karetním trestu vrátil Kodeš, na levém kraji hřiště se pohyboval Hyčka a Jakuba Mareše v útoku doplnil místo vykartovaného Řezníčka Vyhnal.

Sešívaní se trpělivě dočkali první šance v osmé minutě, kdy jen těsně vedle pálil po přihrávce od Masopusta Hušbauer. Stejný muž mohl skórovat i o pět minut později, ale po průniku do pokutového území jej vychytal brankář Teplic Grigar. Ve 22. minutě si na gólmana hostů nepřišel ani Bořil. Severočeši se nicméně ocitali pod nadále větším tlakem.

Ve 28. minutě Grigar vyrazil dlouhý aut jen před sebe, kde Kodeš v souboji fauloval Olayinku. Jelikož se tak stalo v pokutovém území, zahrávali domácí penaltu, kterou chladnokrevně proměnil Souček - 1:0. Krátce poté se i Teplicím povedlo dopravit míč do sítě, jenže Jakub Mareš si v hlavičkovém souboji počínal nedovoleně a jeho gólová hlavička nebyla uznána. Kapitán "Sklářů" měl další možnost ve 36. minutě, kdy jej vysunul Žitný, ve velké šanci jej ovšem vychytal brankář Slavie Kolář. Ještě do přestávky pálil dvakrát vedle Stanciu a Hušbauer si zase nepřišel na Grigara.

Ihned po změně stran si na Hušbauerův pas za obranu zaběhl Stanciu, ovšem slabou střelou Grigara příliš neprověřil. Po hodině hry zahrozily i Teplice, když Kolář s problémy zlikvidoval střelu Petra Mareše. V 65. minutě měl obrovskou šanci domácí náhradník Škoda, jenž ale přihrávku Olayinky před bránu nezužitkoval a pálil vedle tyče. Tempo hry ve druhé půli značně opadlo a diváky na stadionu spíš uspávalo. Až v 89. minutě si Ševčík navedl míč z pravé strany na střelu levou nohou, propálil Grigara a definitivně uklidnil domácí fandy. Na konečných 3:0 upravil v nastaveném čase Kúdela, který do brány dorazil hlavičku Součka po Hušbauerem zahrané standardní situaci.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Adhol

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele