základní část, 11. kolo
28.09.2019 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mladá Boleslav byla blízko remíze, Slavia ale nakonec udržela výhru

Slavia s pořádným kusem štěstí zvládla těžký zápas proti Mladé Boleslavi. Sešívaným k výhře stačila jediná branka Olayinky z úvodu. Hosté mohli vyrovnat v samotném závěru, jenže Mešanović zahodil penaltu. Domácí si tak pojistili první místo v tabulce, Boleslav se propadla na čtvrté místo.

Kouč Pražanů Trpišovský se i přes náročný program rozhodl ponechat sestavu v téměř stejném složení, jako před týdnem při derby na Spartě. Jen v útoku se místo Tecla představil kapitán Škoda. Do základní jedenáctky Středočechů se vrátil Pudil, na levý kraj obrany se zase po delším čase postavil Túlio, přičemž do zálohy se vysunul Fulnek. Mezi třemi tyčemi pak zůstal mladý gólman Stejskal.

Slavia si první tutovku vypracovala ve čtvrté minutě. Masopust si udělal prostor na střelu a zpoza pokutového území vyprášil Stejskalovy rukavice. Za dalších deset minut již Eden vybuchl nadšením. Stanciu rozjel rychlý brejk, v kterém pokračoval Masopust. Jeho tečovanou přihrávku sebral v pokutovém území Olayinka, jenž zbízka zavěsil pod břevno - 1:0.

Pět minut po zásahu Olayinky měl slibnou možnost Hušbauer, po centru Masopusta však pálil těsně vedle tyče. Poté se konečně začala osmělovat též Boleslav. Mešanović si ve 28. minutě naběhl do šestnáctky na pas Křapky a jen o fous přestřelil. Na straně domácích byl v první půli vidět především Masopust. Ten měl ve 32. minutě další příležitost, jenže po přiťuknutí Škody netrefil cíl. Prvních pětačtyřicet minut pak uzavřela standardní situace hostujícího Matějovského, kterou jen taktak hasil brankář sešívaných Kolář.

Po hodině hry mohl svou střeleckou techniku ukázat Stanciu, z přímého kopu ale mířil nepřesně. V 70. minutě unikl po pravé straně po pasu Součka Masopust, který namazal nabíhajícímu Hušbauerovi na tvrdou ránu, avšak záložník Slavie sestřelil jen obětavého Pudila. Tři minuty poté Coufal mizerně přihrál dozadu, míč ukradl Mešanović, jenže v zakončení selhal a o pořádný kus minul. Domácí odpověděli vzápětí. Střídající Tecl hledal před bránou Bořila, od kterého se balón odrazil do zámezí.

V 89. minutě se Tecl mohl stát střelcem, po rohovém kopu měl výbornou možnost, avšak odkrytou část Stejskalovy svatyně minul. Místo poklidného závěru tak přišlo pořádně napínavé nastavení. Nejprve Kolář vychytal po centru Fulneka Budínského a Mešanović z dorážky nepropálil hradbu těl před sebou. Krátce poté fauloval Zelený Křapku ve vápně a rozhodčí po přezkoumání videozáznamu odpískal penaltu. Jenže Mešanović poslal pokutový kop nad břevno a zahodil šanci Boleslavi vybojovat bod.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0 (Tecl, Stanciu, Hovorka)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Tecl)

Reagovat
boryland

1:1...…………...

Reagovat
Pharrell

Mešanović

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele