základní část, 26. kolo
30.05.2020 20:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Slavia si proti Jablonci s chutí zastřílela, její náskok před Plzní zůstává stejný

Jakoby i Slavia chtěla ukázat, že se umí s protivníky snadno vypořádat. Sešívaní nadělili oslabenému Jablonci bůra a odpověděli na výhru Plzně, která dvě hodiny před radostí Pražanů deklasovala Mladou Boleslav. Rozdíl na čele tabulky tedy zůstává stejný: Slavia má nadále k dispozici osmibodový polštář před plzeňskou Viktorií. Poražený Jablonec zůstává třetí, avšak jeho náskok se před sousedy z Liberce ztenčil téměř na minimum.

Trenér sešívaných Trpišovský učinil dvě vynucené změny v základní jedenáctce, neboť kvůli zranění vypadli záložníci Ševčík s Traorém. Druhý jmenovaný byl alespoň připraven na lavici náhradníků, přesto jej i Ševčíka vystřídali Takács a Provod. Na druhé straně bylo absentujících mnohem víc. Z rozličných důvodů chyběli Jugas, Plechatý, Hübschman, Vojtěch Kubista, Sýkora, Jovović, Matoušek a Doležal. I proto dostal premiérovou ligovou šanci v dresu Jablonce stoper Štěpánek. Vedle něho operoval Jeřábek, který je jindy taktéž náhradníkem. Díry v záloze vyplnili Hämäläinen s Pilíkem a na hrotu nově působil Chramosta.

První střelecký pokus vyprodukoval ve čtvrté minutě Stanciu, ovšem z otočky se do dějin zápasu nezapsal signifikantním způsobem. To Takácsův volej za další čtyři minuty se snášel na bránu Jablonce, nakonec ale také přeletěl břevno. Okolo 20. minuty přišly okamžiky útočníka Slavie Tecla. Nejprve utekl po levé straně a jeho přihrávka před bránu málem doputovala po teči za brankovou čáru. Krátce poté jej v pokutovém území zbytečně nakopl Jeřábek, což hlavní sudí nepřehlédl a odpískal penaltu. Tu bezpečně proměnil Stanciu - 1:0.

Vedení málem vydrželo Pražanům jen tři minuty, to by však Chramosta musel využít svou příležitost, proti němu se totiž zaskvěl gólman Kolář. Ve 28. minutě hlavičkoval na druhé straně po centru od Masopusta Tecl, ovšem zahanbit se nenechal ani strážce jablonecké svatyně Hrubý. Za další minutu ale podruhé kapituloval. Stanciu vysunul za obranu soupeře Tecla, ten před bránou vyhledal Holeše, jenž kulatý nesmysl procedil přes natahujícího se Hrubého. Povedený poločas mohli dalšími zásahy okořenit Stanciu s Takácsem, ovšem první jmenovaný pálil z úhlu mimo, Takács zase našel náruč Hrubého. Za Severočechy se před přestávkou ukázal Pleštil, jenž se prosmýkl na pravé straně, ale po jeho skákavé přihrávce střílel Chamosta akrobaticky na prázdnou tribunu.

Svůj náskok Slavia zvýšila jedenáct minut po změně stran. Stanciu narýsoval krásnou přihrávku vzduchem do běhu na Provoda, který prostřelil Hrubého. I nadále hrál Stanciu ve velké pohodě. O pět minut později si na pravé straně pohrál se Štěpánkem, kterému zahrál na jesle, a vyzval ke skórování Tecla, který to z pár metrů před prázdnou kasou opravdu neměl složité.

I když Pražanům chyběl pomyslný dvanáctý hráč v podobě fanoušků, přesto si domácí obstarali tajnou posilu. Tou byl stoper soupeře Jeřábek, který v 77. minutě znovu fauloval ve vlastním vápně. Poté, co nedovoleně zastavil Traorého, proměnil další pokutový kop Yusuf - 5:0. Zbytek klání se už víceméně jen dohrával v poklidnějším tempu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tecl 3x nepromenena golovka, Masopust 3x nepromenena golovka, 2 lemplove ze sestavy nepromenena golovka - tim bude splnena kvota Slavie na zapas...

A pak da Stanciu gol z dalky - 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec musí vyhrát jestli bude chtít skončit na 3. místě a navíc umí zahrát na Slavii a Slavia bez fans bude hodně poloviční což bude svědčit Jablonci který vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3 goly v zapase Slavie? To jsme dlouho nevideli.

Reagovat
boryland

1:1..............

Reagovat
John Obi Mikel

1:0 (z penalty)

Reagovat
adam77

2-1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera Plzen!

Boleslav nam nabidla primy srovnani mezi nejlepsimi 2 tymy ligy a ukazuje se, ze Plzen je momentalne jednoznacne nejlepsi tym ligy. Kdo by to byl rekl ped pul rokem, ze?

Je skoda, ze Slavia se svyma financnimi moznostma natolik usnula na vavrinech, ze misto posileni kadr spis rozprodala a nedokaze uz 3 roky privest kvalitniho utocnika a diky tomu tak vyklidila pozici nejlepsiho klubu v Cesku.

Reagovat
Corleone

Reagovat
adam77

komentář od cesty

Reagovat
Shevchenko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele