základní část, 30. kolo
14.06.2020 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia vybojovala těsnou výhru se Zlínem

Fotbalisté Slavie v posledním kole zvládli ligové utkání se Zlínem, který porazili 1:0. Jediný gól zápasu obstaral Lukáš Masopust. Slavia tak vstoupí do nadstavby s šestibodovým náskokem na Plzeň a z pěti zápasů si může dovolit dvakrát prohrát, pokud Viktoria bude pokaždé stoprocentní.

Ve třetí minutě Slavia měla k dispozici volný přímý kop. Balon propadl do malého vápna, kde se nejrychleji zorientoval Provod a jeho přízemní pokus z bezprostřední blízkosti musel vytěsnit brankář Dostál výborným reflexivním zákrokem.

Pět minut před poločasem červenobílí rozehráli roh nakrátko a trochu krkolomně se prokombinovali do veliké šance z bezprostřední blízkosti. Slávistům se nakonec v tísni nepodařilo zakončit a vše rezultovalo v ofsajd.

V samotném závěru první půle mohl skóre otevřít Bořil, který si naběhl na centrovaný balon a za obranou hostů hlavičkoval zcela sám. Proti jeho projektilu hlavou se vytáhl gólman Dostál skvělým zákrokem.

Sešívaní se ihned po poločasové pauze vrhli do útočení. Centr od rohového praporku proskákal šestnáctkou hostů až k Masopustovi, jež vypálil z voleje. Dostál si s jeho pokusem poradil.

V 53. minutě Ševčík vystihl nepřesnou rozehrávku hostí a vyslal přesným pasem do běhu Musu, který postupoval sám na Dostála. Míč si špatně zpracoval a nakonec ho v obrovské šanci poslal mimo.

Dlouho Zlín držel v Edenu bezbrankovou remízu. Až v 74. minutě Slávisté vedli akci po pravém křídle, přetažený míč vrátil do vápna Bořil. Traoré míč posunul na Stanciua, který z levé strany přesně odcentroval na Lukáše Masopusta, jenž se hlavou nemýlil.

Sešívaní si tak mohou po těsném vítězství mohou ulevit, skupina o titul začíná 20. června.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Musa)

Reagovat
smazaný uživatel

Gól který opět nebude platit po zápase další pomoc ve vaš prospěch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To píše fanoušek Plzně, trochu sebereflexe a pokory by neuškodilo. Výpomoc rozhodčích Plzni za poslední roky je na knížku...

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
berliner

Tip 3:1

Reagovat
ondrasch77

4:0

Reagovat
boryland

1:1...........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele