základní část, 7. kolo
24.08.2019 19:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Vršovice jsou červenobílé. Slavia v derby dominovala

Pražská Slavia sice do vršovického derby nastoupila v sestavě, kterou lze těžko považovat za nejsilnější, přesto si utkání podmanila. Západnějšího rivala z Ďolíčku porazila 4:0, brankami se na tom podíleli Hušbauer, stopeři Frydrych s Kúdelou a Traoré.

Sešívaní kromě Kúdely obměnili celou základní sestavu, debut v bráně si odbyl Jakub Marković. První gól padl hned z první vážnější situace. Exekuce volného přímého kopu se ujal Josef Hušbauer a provedl to náramně. Jeho střela se ukázala býti fantastickou a skončila ve vzdálenější šibenici.

Proti svému bývalému zaměstnavateli mohl brzy navýšit Júsuf, jenže jeho hlavička ze slibné pozice zamířila jen nad bránu. Po necelých dvaceti minutách se musel výrazně činit Fryšták, nejprve zlikvidoval šanci Zeleného, aby následně vychytal i tečovaný centr. V rámci tohoto náporu ještě dvakrát nepřesně pálil Tecl.

Nováček Marković se předvedl ve čtvrtině utkání, kdy zneškodnil Bartekův pokus z úhlu. Větší příležitost ke skórování a navýšení skóre měl před pauzou po dobrém Králově pasu Holeš, jenže z tutové pozice zamířil jen mimo tři tyče.

Hosté mohli srovnat krátce po návratu ze šaten, Vodhánělova standardka však vápnem proletěla netknutá. Gólovou radost si tak užili Trpišovského muži. Rohový kop rozehrál Ševčík skvělým způsobem na zadní tyč, kde číhal Michal Frydrych, jenž rozvlnil síť. 2:0.

A kop z rohu hřiště vedl i ke třetí trefě. Tentokrát jej rozehrál Hušbauer, po skrumáži Fryšták ještě dokázal zablokovat Frydrychův pokus, jenže míč se odrazil jen na malé vápno k Ondřeji Kúdelovi, který bez velkých problémů uklidil míč za gólmanova záda.

Po necelé hodině hry bylo s Klokany ještě hůře. Vacek totiž podruhé v utkání trefil soupeře loktem, podruhé viděl žlutou kartu a musel se pakovat do sprch. Od té doby utkání lehce ztratilo spád, výrazněji o sobě dal vědět Hůlka, jehož pokus z otočky mířil nad.

V první půli nepříliš výrazný Baluta v té druhé pookřál a po zasekávačce na střed pálil vedle zadní tyče. Neuspěl ani v šestaosmdesáté minutě, kdy se neujal jeho pokus o lob. Nakonec ale k brance pomohl. Po šikovné patičce Škodovi adresát vyzval ke skórování Ibrahima Traorého, jenž tváří v tvář Fryštákovi uspěl a dal utkání konečný výsledek.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M1ck0

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Bohemak12

3:1

Reagovat
ondrasch77

1:0 / 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele