základní část, 15. kolo
02.11.2019 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Pomsta vyšla na jedničku. Slavia deklasovala ostravský Baník

Slavia se v lize dokonale pomstila Baníku Ostrava za vypadnutí z poháru čtyři dny zpět. V Edenu nedala Slezanům šanci a soupeře zničila po výsledku 4:0. Dvakrát se střelecky prosadil kapitán domácích Tomáš Souček, jenž měl šance i na hattrick.

Sešívaní tak nadále suverénně kralují celé soutěži. Na čele tabulky už mají dvanáctibodový náskok na druhou Plzeň. Ta má sice zápas k dobru, ale i tak vedoucí Pražany přiliš neohrožuje. To Baník zůstává šestý a musí čekat na nedělní zápas Sparty, zda se náhodou nepropadne ještě o jednu příčku níž.

Slávistické dobývání brány Baníku začalo od úvodního hvizdu, zprvu to však byli hosté, kteří se dostali do několika zakončení. Ve třetí minutě hlavičkoval nepříliš nebezpečně Jirásek, Fleišman za dalších deset minut poslal svůj pokus na tribunu. Až v sedmnácté minutě zakončil domácí Olayinka po rohovém kopu hlavou, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Čtyři minuty poté si na centr Hušbauera ze standardní situace naskočil Takács a taktéž jako Olayinka těsně předtím hlavičkoval nepřesně.

Pražané nicméně postupně utahovali šrouby. Po půlhodině hry poslal Coufal střílenou přihrávku do vápna, na kterou těsně nedosáhli Hušbauer s Teclem. Ve 43. minutě už šli sešívaní do vedení. Ševčík parádně našel Součka, jenž byl v pokutovém území neobsazen a poslal balón neomylně pod břevno.

Krátce po změně stran se také Olayinkovi povedlo rozvlnit síť, avšak jeho zásah správně neplatil kvůli ofsajdu. Ve 48. minutě si Souček narazil s Teclem a už se hnal za druhým gólem, jenže obránci Slezanů mu na poslední chvíli překazili radost. Dvě minuty poté pálil Coufal nad břevno, v 52. minutě už ale šla Slavia do dvoubrankového trháku. Olayinkova zblokovaná střela skončila přímo u Součka, který míč snadno hlavou doklepl do opuštěné svatyně Ostravy.

Po hodině hry inkasovali hosté další ránu. Tecl byl faulován v šestnáctce, takže domácí měli k dispozici penaltu a navíc za přílišné protesty vyfasoval záložník Slezanů Jirásek červenou kartu. K pokutovému kopu se postavil Souček, jenže šancí na zkompletování hattricku pohrdl, když nechal vyniknout brankáře Budinského. V 68. minutě už to ale přece jen bylo 3:0. Souček sice opět nevyzrál na Budinského, s dorážkou byl však připraven Tecl, který rozvlnil síť.

Až v 71. minutě se Baník dostal do gólovky. Reiter však rychlý brejk zazdil a napálil pouze bránícího Takácse. A tak střelecký účet zápasu završili v 77. minutě sešívaní. Ševčík nejprve hlavičkoval do Budinského, z dorážky už ale gólmana Ostravy propálil a stanovil konečné skóre na 4:0.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
boryland

1:1...……...

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Mistři!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele