základní část, 30. kolo
14.06.2020 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Plzeň díky Hořavovi zvítězila v Olomouci

Plzeň potvrdila na Moravě roli favorita, díky brance Tomáše Hořavy z první půle skolila venku Olomouc a získala své osmé ligové vítězství z posledních devíti utkání. Odstup od vedoucí Slavie ovšem zůstal na šesti bodech, neboť Pražené rovněž v souběžně hraném klání urvali výhru. Sigma naopak definitivně ztratila naději na vecpání se do první desítky.

Domácí museli rozjetou Viktorii před vlastními fanoušky bezpodmínečně porazit, aby ještě mohli usilovat o posun na desáté místo v tabulce, a tudíž aby si zahráli v nadstavbové části o Evropskou ligu a nepůsobili jen ve skupině o záchranu. Jenže na svůj výkon z minulého zápasu na půdě Mladé Boleslavi nenavázali, tentokráte totiž nevstřelili jediný gól.

I kdyby se jim přesto podařilo v nynějším případě naplno uspět, stejně by ve finále zůstali jedenáctí, protože mladoboleslavští fotbalisté plichtili v Karviné, a právě tenhle výsledek jim stejně na udržení jejich postavení stačil. Náskok Hanáků na sestupové pozice je aktuálně více než dostačující, jen bude potřeba ho v závěru sezóny nějakým způsobem nepromrhat.

Rozhodující moment tohoto měření sil přišel na řadu po patnácti minutách hry. Kayamba vhodil míč z autového vhazování do vápna na Beauguela, ten mu ho záhy vrátil, následoval centr do ohně, kde se nejlépe zorientoval Hořava, a ten tvrdou střelou propálil gólmana Mandouse. Na tenhle inkasovaný přesný zásah nedokázala Olomouc již zareagovat.

První dějství s sebou v podstatě žádný další zásadní chvíli nepřinesl. Oba celky nepůsobily v ofenzívě nějakým čerstvým dojmem, jako by bylo vidět, že v nohách mají po třech týdnech opravdu velmi náročný program. Pět minut před přestávkou se ještě snažit navýšit náskok Plzně pronikající Kopic, ovšem jeho pokus skončil pouze vysoko nad domácí bránou.

Ani ve druhém poločase se Sigma nenadechla k nějaké senzační akci. Hosté v podstatě bez větších problémů hájili průběžný rezultát a dokráčeli pohotově ke splnění svého cíle. Zkraje se snažil sice vyrovnat Zahradníček, jenomže jeho slabou hlavičku polapil gólman Hruška. Ve 49. minutě svou hlavou zacílil nebezpečněji Yunis, avšak neseřídil svá mířidla správně.

Závěrečná čtvrthodinka pak lépe vyšla Viktorii, která si vytvořila dvě solidní možnosti, ani jednu z nich však nepřetavila v kýžené pojištění vedení. V 75. minutě se v dobré pozici zjevil Beauguel, svůj únik ovšem nedotáhl do povedeného konce a ztroskotal na Mandousovi. V 85. minutě ještě hodlal skórovat Kovařík, avšak o malinký kousek bránu nakonec netrefil.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Možná na PlayStation maco slávistický

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
boryland

1:2.........bogy,cermak........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele