základní část, 18. kolo
30.11.2019 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma uspěla s Libercem a ukončila čekání na výhru

Dva měsíce a dva týdny. Tak dlouho čekala fotbalová Olomouc na ligové vítězství. Toto čekání bylo ukončeno v domácím zápase osmnáctého kola, v němž zdolala ve formě hrající Liberec. Jediným gólem se o to zasloužil Vepřek.

Otevřít skóre přitom mohli Severočeši. Mikulův centr našel Breiteho hlavu, jenže ten usměrnit míč mezi tři tyče nedokázal. A tak se jako první prosadili domácí. Falta posunul míč na Chytila, jehož rána už překonala Nguyena, avšak možná mířila vedle, do brány ji tak ve skluzu docpal Michal Vepřek.

Srovnat stav mohl opět Breite, jenže na bránu nedokázal nasměrovat ani svůj pokus zpoza vápna. Když se ve velké šanci ocitl Musa, zastavil jej gólman Mandous. V jeho rukavicích skončila i rána Mary. Do šaten tak odcházeli s vedením v zádech Hanáci, přestože ze hry měli jednoznačně méně.

Po pauze domácí zlepšili svůj výkon, Houska pálil jen těsně mimo. Na druhé straně byl podruhé během utkání za hrdinu Vepřek, jenž z brankové čáry vykopl Musův pokus. Z asi nejtěžší pozice vyprodukoval svou nejlepší ránu zápasu Breite, ani tentokráte však Mandous zasahovat nemusel.

Gólmana Sigmy pořádně vystrašil Karafiát se svou dělovkou, závěr už ale patřil domácím. Nejprve Nguyen ve dvou velkých šancích vychytal Gonzáleze, ten pak v nastavení našel Faltu, jenž se však pro míč musel vracet a zakončit nedokázal. Olomouc se tak v tabulce dotáhla Slovanu na rozdíl jediného bodu a upevnila si postavení v elitní desítce.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele