základní část, 9. kolo
13.09.2019 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olomoučtí dvěma góly po přestávce porazili Opavu 2:0

Přestože více ze hry měli fotbalisté Sigmy v první půli duelu s Opavou, gólově udeřili až po přestávce. To se totiž prosadili Nešpor a Zahradníček, Hanáci se tak vyšvihli do elitní šestky, hosté protáhli svou sérii bez výhry.

Do šance se domácí dostali velmi rychle. Po třech minutách míč propadnul k Nešporovi, jemuž ale střela nesedla a branku přestřelil. Z utkání uběhla necelá čtvrthodina, když byl Faltův centr posunut k Plškovi. Ten levačkou napálil jen bránícího hráče.

Šroma pořádně zaměstnal až v pětatřicáté minutě svou přízemní střelou Houska, ještě nebezpečněji pálil z přímého kopu Falta, jehož pokus ze třiceti metrů zeď tečovala a opavskému brankáři nadělalo zkrocení balónu spoustu práce. Gólmana vyzkoušel i Pilař, ani on neuspěl.

Nedlouho po startu druhé půle se dostal ke slovu VAR. Sudí po poradě však dospěl k závěru, že Pilař nebyl v pokutovém území zasažen a hra pokračovala. Znovu se videorozhodčí dostal do zápřahu brzy. Šrom neudržel Gonzálezovu ránu, kterou do brány doklepl Martin Nešpor. Ačkoliv pomezní nejprve zvedl nad hlavu praporek, byl jeho verdikt opraven a gól uznán.

Další Nešporovu příležitost zlikvidoval včasným výběhem Šrom, jen nad břevno pálil Pilař. Konečně zahrozili i Slezané, jejich protiútok však zastavil Beneš. Zavadil z přímého kopu pálil na bližší tyč, s čímž si musel poradit Reichl. Kapitán Opavy střílel záhy znovu, tentokráte vysoko.

A tak znovu udeřili Hanáci. Rychlý protiútok vyústil přihrávkou Tomáši Zahradníčkovi, jenže překonal Šroma a navýšil vedení svého týmu. V závěru se ještě hosté pokoušeli skóre korigovat, jelikož ale své tutovky spálili Simerský i Stáňa, skončil duel dvougólovým vítězstvím Olomouce.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele